Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Șah rapid – Mălina-Andreea Aciu, triplă vicecampioană europeană!


Mălina-Andreea Aciu este performera sfârșitului de an în sportul vrâncean! Sportiva legitimată la CSM Focșani 2007 – antrenori Nicolae Petre Grigore și Mihai Strîmbu, a câștigat două medalii de argint pentru titlurile de vicecampioană a Europei la șah rapid și o medalie de argint pentru că este vicecampioana Europei la blitz!
După ce a terminat pe locul al doilea la individual U 14, Mălina a intrat în echipa U 18 a României II, cu care a câștigat a doua oară locul al doilea! Formația țării noastre conducea în clasament după primele trei runde, în următoarele două a căzut pe locul patru pentru ca în meciurile din rundele 6 și 7 să revină spectaculos și să termine la egalitate de puncte cu Austria, echipa campioană, dar cu un total al coeficienților inferior!
Din echipa României, în care Mălina a fost mezina, au mai făcut parte, în ordinea meselor de joc, Mihnea Costachi, David Gavrilescu, și Alexandru Bogdan Banzea.
În ultima zi a Campionatului European din Serbia, de la Novi Sad, Mălina-Andreea Aciu a concurat la turneul de blitz unde a încheiat competiția pe locul al doilea, cu 7 puncte din 9 posibile. 
Celălalt sportiv al CSM Focșani 2007, Matei-Ionuț Acsinte, s-a clasat pe locul al optulea cu prima echipă a României, la șah rapid, U 18, după ce la individual ocupase locul al nouălea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?