Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: De Crăciun și înaintea Anului Nou, campionii vrânceni, despre ei înșiși!


E vremea colindelor, urărilor de bine și de viață lungă și bogată, de sănătate și belșug în casă. Dar e și vremea bilanțurilor de sfârșit de an, când oamenii harnici și gospodari, muncitori și inspirați fac adunarea și scăderea celor întâmplate peste an și privesc spre anul ce stă să vină. Bilanțuri și proiecte își fac și sportivii vrânceni, mai cu seamă cei care sunt performeri cu titluri sau medalii naționale ori internaționale.
Pentru numărul de dinainte de Crăciun al Monitorului de Vrancea am dorit să ofer cititorilor ziarului opiniile campionilor vrânceni despre cum apreciază anul 2016, ce își propun pentru 2017. Și pentru că este de interes pentru cititori în cazul unor sportivi de vârf, vedete consacrate sau în devenire, i-am rugat să spună și unde vor petrece Sărbătorile.
Ordinea intrării în pagină este aleatorie, singurul beneficiu fiind acordat grației feminine. Așadar:
         
Claudia Prisecaru, locul 4 în clasamentul DJST Vrancea, sporturi olimpice
Anul 2016 a fost un succes deoarece mi-am îndeplinit visul de a lua bacul,  cel mai important lucru! A fost stresant pentru că am avut de învățat și a trebuit să mă împart între antrenamente și carte! Am dat, să zic așa, puțin sportul la o parte și m-am axat mai mult pe învățat. Dar după bac m-am ocupat doar de antrenamente, ceea ce a fost bine deoarece am terminat anul în formă!
Anul viitor nu va fi ușor! Voi trece la altă etapă, unde începe cu adevărat  performanța!  La tineret vreau sa iau medalie în sală în probele de 1500 metri și 3000 metri, după care, în vară, vreau să prind Europenele și să îmi fac baremul pe are îl am de când eram junioară. Și de ce nu, să-mi împlinesc visul de a lua o medalie! Va fi foarte greu, dar voi munci foarte mult să mi-l îndeplinesc.
Sărbătorile le voi etrece departe de casă, ca în fiecare an. Nimic nou, m-am învățat! Voi fi alături de colegii mei de antrenament și în special alături de omul care mă susține și este alături de mine, domnul profesor Cristian Orza!
Crăciun fericit și un an nou plin cu bucurii, tuturor!

Mălina-Andreea Aciu, locul 8-9 în clasamentul DJST Vrancea, sporturi neolimpice
Anul 2016 a fost un an plin de succese din punctul meu de vedere! Am iesit campioană națională la sah clasic, rezultat care mi-a permis participarea la Campionatul European de șah din Cehia, de la Praga, și la Campionatul Mondial de șah din Rusia, de la Kanty Mansyisk unde am obținut locuri onorabile. La mondiale chiar destul de bun. De asemenea, am mai participat la turnee în toată țara, cu rezultate bune și foarte bune.
Pentru 2017 nu-mi doresc decât un an mai bun decât în 2016, cu mai multe realizări. În special îmi doresc să depășesc granița de ELO 2000.
Sărbătorile mi le petrec cu familia și prietenii în Alexandria.

Mihai Miroiu, căpitanul echipei de handbal a CSM Focșani 2007
Anul 2016 a fost pentu mine de departe cel mai bun an din punct de vedere profesional. Cu toate acestea, am sentimentul ca se putea mai bine, ceea ce mă face să cred că pot mai mult, așa că îmi doresc să fiu focusat în continuare. De ce a fost cel mai bun an? Ei bine, eu practic un sport de echipă! Cu siguranță, în realizarea performanțelor handbalistice m-au ajutat colegii, dar și domnul profesor Viorel Ciubotaru prin încrederea și suportul pe care mi le-a oferit de fiecare dată.
Pentru anul 2017 imi propun sa fiu sănătos ca să-mi pot desfășura activitatea în cadrul echipei și să pun umărul la îndeplinirea obiectivului echipei.
Acum sunt încă la Focsani, mai mereu am fost acasă de sărbători. Poate de Revelion voi merge la Cluj. Recunosc, o parte din mine a rămas în orașul acela.
 Despre echipă: băieții au mers acasă, simțeam cu toții nevoia să luăm o pauză. Din păcate am avut parte de câteva accidentări și din fericire avem semne bune în legătură cu băieții. Adi (Băluț, n.n.) deja a revenit și a făcut-o foarte bine. Ii așteptăm și pe ceilalți să ni se alăture curând. Va urma o perioada de pregătire in ianuarie, e foarte important să o parcurgem cu bine. Nu e un secret că este o perioadă solicitantă, dar avem nevoie de ea pentru că vom avea meciuri importante pe care vrem sa le câștigăm.
In numele colegilor mei vreau să adresez la acest sfârșit de an mulțumiri oamenilor care ne-au susținut in anul 2016. Le mulțumim pentru încurajarea oferită necondiționat și îi așteptăm și în anul ce urmează să ne fie alături.
Tuturor, sărbători fericite alături de cei dragi si un an nou cu împlinirea tuturor dorințelor!

Maricel Ferbinte, premiu special la Gala Sportului Vrâncean

Pentru mine anul 2016 a fost un an competițional bun, ținând cont că am plecat la Campionatele Europene de la Roma cu genunchiul accidentat. Am obținut (la ju jitsu brazilian, n. n.) rezultate peste asteptări (dublu campion european, n. n.). Pot sa spun că am avut printre cele mai spectaculoase meciuri. Aș vrea să le mulțumesc pe această cale echipei Daos București și nu în ultimul rând antrenorului Florin Cernat, cel de la care am primit indicatiile de la colț . Toate acestea rezultate  nu ar fi venit dacă echipa Altdorf Tehnik nu m-ar fi susținut financiar! De fapt ei, cărora doresc să le mulțumesc și pe această cale, sunt o echipa de oameni deosebiți, care susțin sportul vrâncean.
De ce cred ca am reușit un an bun? In primul rând datorită ambiției mele de a mai concuar, să văd unde este nivelul meu. Antrenamentele intense pe care le-am avut de a lungul anilor în Clubul Ju San, munca alături de maestrul Dumitru Zisu, pe care care îl apreciez, un om minunat de la care am avut de învătat multe. Eu, sincer, nici nu visam să ajung la Europene, să mai iau și niste titluri… Sotia mea a avut încredere în mine și mi-a dat putere de muncă, fiica mea Diana, care are 6 anișori, mama mea. Ele sunt ființele pe care le iubesc cel mai mult și îmi dau putere de muncă. Èšin minte că am venit acasă la 6 dimineața și Diana mi-a a spus: tatiii, esti cel mai bun din Univers !” Cele mai frumoase cuvinte de la un copil pentru tatăl său .
Pentru la anul îmi doresc sănătate și putere de muncă. Restul le fac cu ajutorul lui Dumnezeu !
Săbătorile le petrec cu familia mea acasă. Acolo mă simt cel mai liniștit, alături de soția mea dragă, mama și fetița mea.

Daniel Fusaru, cel mai bun sportiv al Vrancei la sporturile neolimpice
2016 a fost un an bun atât ca sportiv cât și ca antrenor. Încerc să amân cât mai mult momentul retragerii ca sportiv. Am respectat aceeași rețetă ca în anii trecuți și am obținut rezultate bune.
Pentru anul ce vine îmi propun ca antrenor să am continuitate formând și alți sportivi de nivel înalt, iar ca sportiv să-mi apăr titlurile.
Sărbătorile de iarnă o să le petrec acasă, cu familia, alături de copilul meu!

Cătălin Paraschiveanu, box, câștigător al Centurii WBC Mediteraneană
2016 a fost un an bun deoarece am reușit să îmi îndeplinesc primul meu obiectiv: am câștigat un titlu continental! Iar în anul ce vine sper să aduc și o altă centură acasă.
De sărbători o să rămân acasă, în familie, și alături de persoanele dragi.
Pe această cale vreau să le urez tuturor vrâncenilor un „Crăciun Fericit!” și un An Nou plin de bucurii!

Victoraș-Ionuț Dogaru, cel mai bun sportiv al Vrancei la sporturile olimpice

Din punctul meu de vedere anul 2016 a fost un an foarte bun atât pe partea sportivă cât și pe cea personală. Am avut un an bun deoarece am realizat anul ăsta de doua ori mai multe decât am realizat anul trecut: anul acesta am cucerit și o medalie internațională.
Pentru anul viitor îmi propun sa câștig campionatul național de 20 km marș la tineret. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Și după acea cursa voi trage o concluzie să văd la ce nivel sunt și la ce concursuri internaționale voi merge.
 De Sărbători voi fi la Focșani alături de familie iar Revelionul îl voi petrece cu niște prieteni.

Dorin Drâmbă, clasat pe locul 10 la sporturile olimpice la Gala Sportului Vrâncean
Pentru mine 2016 a fost un an foarte bun atât pe plan sportiv cat și plan personal datorită oamenilor care m-au susținut adică familiei, antrenorilor mei și prietenilor.
Pentru anul viitor îmi doresc sa obțin rezultate mai bune în judo și să urmez o carieră militară .
Voi petrece Sărbătorile alături de familie și prieteni

Cătălin-Lucian Pătrașcu, clasat pe locurile 8-9 la sporturile neolimpice
Pot spune ca 2016 a fost cel mai bun an din cariera mea șahistică, în ceea ce privește rezultatele și turneele la care am participat. Este primul an în care am devenit campion national la sah clasic, am avut ocazia sa joc si la europene si la mondiale, iar asta a reprezentat o experiență specială pentru mine. Am câștigat multe alte concursuri din tara de unde am venit cu amintiri frumoase.
Pentru anul urmator urmăresc să-mi păstrez titlul de campion național și să îmi depășesc performanțele de anul acesta .
Voi petrece sărbătorile cu familia, dar si cu prietenii!

Să aveți un Crăciun fericit, oameni buni!

Florile dalbe! Astă seară e a colindelor! Steaua sus răsare, ca o taină mare!
Pe la casele dumneavoastră, boieri mari, vor veni colindători să vă dea Vestea! „Că la Bethleem Maria săvârșind călătoria,într-un mic sălaș, lâng-acel oraș l-a născut pe Mesia!”
Vă dorim, dragi cititori ai rubricii de sport a Monitorului de Vrancea, ai tuturor rubricilor ziarului, ca Vestea nașterii lui Iisus Hristos să vă afle în sănătate, liniște sufletească, în bucurii alături de cei drag, cu încredințarea că mâine va fi mai bine decât azi!
Iar la anul când venim, tot așa să vă găsim!
    Vă dorim un Crăciun fericit, oameni buni! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?