Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Jucătorii de Pokemon Go fac mai multă mișcare dar nu în mod susținut


Celebrul joc Pokemon Go permite ameliorarea activității fizice la adulții care îl practică, dar nu în mod susținut, potrivit unui studiu publicat miercuri, relatează AFP.

În ediția sa de Crăciun care oferă un lot tradițional de studii umoristice sau insolite, revista medicală britanică The British Medical Journal (BMJ) s-a aplecat asupra subiectului Pokemon Go, o aplicație foarte populară care are peste 20 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume.

Principiul jocului constă în a prinde, cu un smartphone, creaturile virtuale ascunse în lumea reală pe care le vedem pe ecran datorită tehnologiei realității augmentate. După ce au chestionat online 1.182 de persoane cu vârste între 18 și 35 de ani în luna august, dintre care aproape jumătate erau la un nivel al jocului intermediar sau superior, cercetătorii americani au arătat că practicarea Pokemon Go se traducea printr-o creștere sensibilă a activității fizice.

În cursul primei săptămâni în care au jucat Pokemon Go, participanții mergeau 11 minute suplimentare pe zi, respectiv aproape jumătate din timpul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în ceea ce privește activitatea fizică. OMS recomandă efectuarea a cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată sau 75 de minute de activitate susținută pe săptămână pentru a rămâne sănătoși. Însă în cazul jucătorilor de Pokemon Go implicați în studiu, activitatea fizică suplimentară a început să se diminueze începând cu a două săptămână, pentru a dispărea complet în a șasea.
Rezultatul studiului este identic pentru toate categoriile, indiferent de vârstă, sex, apartenență etnică sau greutate. „Rezultatele noastre indică faptul că impactul Pokemon Go asupra sănătății este probabil moderat”, susțin autorii, care nu exclud că impactul ar putea fi diferit în cazul copiilor, care nu au participat la studiu. Concluziile cercetătorilor sunt totuși unele optimiste, subliniind că dincolo de activitatea fizică, jocul poate avea un efect benefic asupra umorului și a legăturilor sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?