Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Bob Dylan va concerta în Suedia anul viitor, ceea ce îi oferă posibilitatea de a-și primi premiul Nobel


Artistul american Bob Dylan și-a programat trei concerte în Suedia, în luna aprilie, a anunțat luni Live Nation, ceea ce îi oferă posibilitatea de a primi Premiul Nobel, după absența sa de la ceremonia de decernare a premiilor, desfășurată sămbătă la Stockholm, relatează AFP.
Artistul a refuzat invitația tradițională de a participa la ceremonia din 10 decembrie, invocând „alte angajamente”, însă a trimis un discurs de acceptare, în care și-a exprimat mirarea de a-și vedea numele alături de cele ale unor scriitori precum Rudyard Kipling, Albert Camus și Ernest Hemingway.
Academia suedeză, care așteaptă din partea artistului un discurs de acceptare, a precizat că nu știe dacă acesta va profita de venirea sa — la Stockholm pentru concertele din 1 și 2 aprilie și la Lund, pentru recitalul din 9 aprilie — pentru a-și primi premiul. „El trebuie să-l pronunțe, este o oportunitate, dar nu știm nimic”, a declarat pentru AFP unul dintre membrii Academiei, Per Wästberg, pentru care Dylan este „nepoliticos și arogant”, pentru tăcerea sa după anunțarea premiului.
Decizia artistului american de a nu participa la ceremonie a fost mult timp dezbătută în Suedia, unde a fost văzută ca un vot de blam dat Academiei și Fundației Nobel. Premiul Nobel oferă câștigătorilor o medalie de aur, o diplomă și un cec de opt milioane de coroane suedeze (823.000 euro), amintește AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?