Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Nouă persoane, printre care și minori, la un pas de moarte după ce s-au intoxicat cu fum la o fermă din Cotești


Nouă muncitori, cazați la o fermă din comuna Cotești, au fost la un pas de moarte, în noaptea de marți spre miercuri. Aceștia dormeau într-o încăpere, ce aparține fermei, iar în jurul orei 1.00, soba a început să scoată un fum gros. Cei 9 muncitori au început să se simtă rău și aveau amețeli. Paramedicii și angajații SAJ i-au găsit abia ținându-se pe picioare, fiind totuși conștienți.
Din primele verificări efectuate de pompieri a reieșit că muncitorii ar fi din Iași și Vaslui și au vârste cuprinse între 16 și 57 ani. „În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1.00, ISU Vrancea a fost solicitat să intervină în comuna Cotești unde 9 persoane, muncitori la o fermă din localitate, au suferit o intoxicație cu monoxid de carbon de la soba din încăperea unde aceștia se odihneau. În cel mai scurt timp, la locul intervenției s-au deplasat o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și două ambulanțe SAJ. La sosirea echipajelor la fața locului, victimele erau conștiente, le-a fost acordat primul ajutor medical și au fost transportate de urgență la spitalul din Focșani. Victimele sunt 9 bărbați cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, unul dintre ei având 57 ani. Cel mai probabil, evenimentul a avut loc din cauza sobei care încălzea ferma respectivă și care ar fi putut să provoace o tragedie. Intoxicația cu monoxid de carbon poate duce la deces în câteva minute, precum și la leziuni grave ale sistemului nervos”, ne-a spus locotenent Paul Bîndar, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.

Au părăsit spitalul pe proprie răspundere

Cele 9 persoane intoxicate cu fum au ajuns la spitalul din Focșani. Cu toate acestea, niciuna dintre ele nu a dorit să rămână internată în unitatea spitalicească. „B.G. bărbat de 21 de ani din Iași, adus cu intoxicație cu monoxid de carbon. Refuză internarea; S.C. bărbat de 57 de ani din Iași, intoxicație cu monoxid de carbon, traumatism cranio-cerebral acut închis prin cădere de la același nivel, hematom occipital, criză de paralizie cerebrală, cu relaxare sfincteriană. Refuză internarea; B.I., bărbat de 19 ani din Iași, intoxicație cu monoxid de carbon, traumatism cranio-cerebral acut închis prin cădere de la același nivel, crize de paralizie cerebrală. Refuză internarea; S.D., bărbat de 21 de ani din Vaslui, intoxicație cu monoxid de carbon, crize de paralizie cerebrală cu relaxare sfincteriană, posibil traumatism cranio-cerebral închis prin cădere de la același nivel. Refuză internarea; B.D., bărbat de 19 ani din Iași, intoxicație cu CO. Refuză internarea; A.I. 30 de ani din Iași, intoxicație cu CO. Refuză internarea; P.A., bărbat de 18 ani din Iași, intoxicație cu monoxid de carbon. Refuză internarea; T.M., bărbat de 22 de ani din Iași, intoxicație cu monoxid de carbon, crize de paralizie cerebrală, intelect limitat. Refuză internarea; S.P., bărbat de 21 de ani din Iași, intoxicație cu CO, crize de paralizie cerebrală, traumatism cranio-cerebral acut închis prin cădere de la același nivel. Refuză internarea”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean de Urgență.
Amețeli, leșin și dureri de cap au fost câteva dintre simptomele pe care cei nouă le-au resimțit în urma intoxicării cu dioxid de carbon. „În cursul nopții, la UPU, Spitalul Județean de Urgență Focșani, au ajuns nouă persoane în urma intoxicației cu monoxid de carbon. Aceștia prezentau stări de confuzie, de leșin, amețeli, dureri de cap. Din fericire, intoxicația nu a fost una gravă, iar după ce au primit îngrijirile medicale necesare și-au revenit, toți au semnat pe proprie răspundere faptul că refuză internarea și au plecat acasă”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență Focșani.

Inspectorii de muncă au găsit ferma închisă

În cursul zilei de ieri, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au fost la ferma unde a avut loc incidentul, dar au găsit ferma închisă. Șefa instituției, Eliza Botezatu, a precizat că administratorul a dat o declarație în care a arătat că nu i-a văzut niciodată pe cele 9 persoane care au ajuns la spital.
„Inspectorii ITM au fost la locație, unde totul era închis. Au contactat administratorul societății, care a dat o declarație pe propria răspundere că el nu i-a cazat și nici nu i-a vazut. Trebuia să se întâlnească astăzi (ieri-n.r.) cu ei (muncitorii-n.r.). Mâine (astăzi-n.r.) vom merge să-i căutăm pe muncitori, dar am înțeles că au plecat din spital”, a precizat Eliza Botezatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?