Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Primăria Mărășești va începe lucrările la parcul de joacă de la Centrul de zi


Copiii de la Centrul de zi din Mărășești vor avea în scurt timp un spațiu de joacă modern, amenajat chiar în curtea instituției. Realizarea  investiției este posibilă după ce Primăria Mărășești a finalizat licitația pentru desemnarea constructorului, care are la dispoziție două luni pentru a finaliza lucrările.
Spațiul de joacă se va amenaja pe o suprafață de teren de 360 mp și va fi reprezentat de două zone distincte: o zonă ce reprezintă spațiu verde și o zonă de amplasare a obiectelor și ansamblurilor de joacă. Totodată vor fi executate lucrări de reparație a împrejmuirii existente pe două laturi ale terenului și va fi instalat un sistem de supraveghere video pentru clădirea Centrului de zi și a anexelor componente.
Investiția se poate realiza deoarece Primăria orașului Mărășești a reușit să obțină fonduri suplimentare în cadrul proiectului „Åžanse la integrare pentru copiii și tinerii aflați în situații de risc din comunitatea Cartier Nou, Oraș Mărășești, județul Vrancea”, în cadrul căruia se realizează și acest loc de joacă. Proiectul a primit finanțare prin Apelul Local din cadrul Programului RO10 „Copii și tineri aflați în situații de risc și Inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale”, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014.
„Construcția spațiului de joacă vine în completarea investițiilor pe care le-am realizat până acum în modernizarea Centrului de zi. Proiectul este foarte important pentru noi deoarece de îmbunătățirea condițiilor oferite de Centrul de zi beneficiază copiii din familiile defavorizate din oraș. Toate aceste investiții pentru copii au fost posibile datorită faptului că am reușit să atragem finanțare din surse externe și nu am fost nevoiți să cheltuim fonduri de la bugetul orașului„, a declarat primarul Valerică Chitic.

Primăria Orașului Mărășești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?