Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : Activităţi împotriva violenţei la Şcoala Gimnazială Răcoasa


La Åžcoala Gimnazială Răcoasa au avut loc, în perioada 21-25 noiembrie 2016, activități care au promovat non-violența, cu ocazia Zilei internaționale pentru prevenirea și combaterea violenței. În cadrul activităților, elevii clasei a V-a B, coordonați de diriginta Carolina Chiriac, au subliniat ideea că educația, cultura, arta sau sportul reprezintă mijloace eficiente de combatare a multiplelor forme de violență în societate. Elevii au avut posibilitatea să-și exprime părerea despre violență, să caute și să găsească soluții de a combate violența în cadrul școlii, familiei, societății. Activitățile desfășurate au constat în elaborarea unui pliant dedicat Zilei internaționale pentru prevenirea și combaterea violenței, elaborarea unui poster cu mesajul „Iubirea nu naște violență!”, elaborarea de stegulețe cu mesaje/ citate despre violență și non-violență, confecționarea de simboluri, prezentare Power Point despre violență, prezentarea scenetei Tribunalul minorilor – Åžcoala fără violență.
    Aceste activități au avut drept scop conștientizarea efectelor imediate ale tuturor formelor de violență asupra societății. Totodadă, prin aceste activități, cei implicați au dorit să atragă atenția asupra faptului că formarea caracterului copiilor nu se realizează doar prin cuvinte și activități, ci și prin
exemplul de viață al părinților. Legătura armonioasă cu părinții, intensă la vârsta copilăriei, este componenta principală a formării lor. Autoritatea părinților nu trebuie să se întemeieze pe constrângere sau violență, ci pe iubire, dialog și sprijin. Dimpotrivă, lipsa armoniei în relațiile dintre părinți influențează negativ întreaga viață a copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?