Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Produsele alimentare vândute în piețe și târguri, verificate


Polițiștii vrânceni au acționat cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite cu produse agroalimentare din piețe, târguri, oboare și în zonele adiacente acestora. Actele de proveniență pentru carne, ouă, legume, fructe și lapte au fost verificate, zilele trecute, de polițiștii de la economic, care în fiecare an în această perioadă organizează astfel de controale.
Au fost verificate 71 de societăți comerciale și 122 de persoane fizice, fiind  aplicate 173 de amenzi, în valoare de peste 100.000 lei. „Poliția Română a desfășurat o acțiune, la nivel național, în piețe, târguri, oboare și în zona adiacentă acestora, pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite cu produse agroalimentare (carne, ouă, lapte și altele), în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă. La nivelul județului Vrancea, conform acestei acțiuni, în perioada 12-18 noiembrie au fost verificate 71 de societăți comerciale și 122 de persoane fizice. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 112.670 lei. Totodată, au fost confiscate cantități de carne, legume-fructe și alte produse alimentare în valoare de 1.383 lei. Această acțiune are loc în fiecare an în preajma sărbătorilor de Paște și Crăciun și acționăm cu echipe mixte, formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vrancea, Direcția Sanitar Veterinară Vrancea, precum și comisari din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Vrancea”, ne-a precizat comisar șef Remus Nica, șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vrancea.
La activități au participat și funcționari din cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dar și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?