Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Peste 1200 de cazuri de infecții respiratorii acute în Vrancea. Medicul Grigore Hanță vorbește despre importanța vaccinării


Vrâncenii stau bine la capitolul imunitate, cel puțin așa reiese din raportul virozelor respiratorii, realizat în ultima săptămână de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Deși capriciile vremii tot mai reci ne fac să ne temem de nelipsitul guturai, se pare că în săptămâna 31 octombrie – 6 noiembrie 2016 gripa s-a ținut departe de noi. Nu același lucru putem spune însă și despre infecțiile respiratorii acute și nici despre pneumonii. Cele mai multe infecții respiratorii acute s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5-14 ani. „Nu am înregistrat nici un caz de gripă în săptămâna 31.10.2016-6.11.2016. Au fost însă înregistrate de către inspectorii DSP 1.236 de cazuri de infecții respiratorii acute, din care 43 de cazuri  internate. Cele mai multe cazuri de infecții respiratorii acute sunt la 5-14 ani cu un total de 363, din care 9 cazuri  internate. Au mai fost înregistrate 191 de cazuri de pneumonii, din care 88 de cazuri internate. Cele mai multe cazuri de pneumonii sunt la persoane cu vârste cuprinse între 15-49 de ani, cu un total de 43 de cazuri, din care internate 9.  Din fericire nu s-a înregistrat nici un deces. Cu vaccinurile stăm bine deocamdată, am primit de toate și BCG și Hexavalent și gripal”, ne-a declarat dr. Marina Maiorov, de la DSP Vrancea.
    Importanța vaccinurilor este una de netăgăduit. Sfaturile specialiștilor îndeamnă la o riguroasă informare, înainte de a lua decizia de a nu beneficia de vaccin. Doctorul Grigore Hanță, președintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea, precizează că prin vaccinare putem ajuta sistemul imunitar să apere organismul de foarte multe boli.
    „Prin vaccinare organismul își va crea imunitate impotriva bolilor produse de tulpinile conținute în vaccinul respectiv. Părinții ar trebui să știe în primul rând  ca vaccinurile sunt produse pentru a proteja organismul copiilor lor împotriva unor boli. În al doilea rând, actualii părinți cu copii mici sunt aproape toți vaccinați, vorbesc de vaccinările incluse în PNI (Programul Național de Imunizare). În urma acestor vaccinări de peste 25 de ani, eu nu am mai întâlnit în cabinet cazuri de tuse convulsivă, tetanos, poliomielită, rujeolă, etc. Ca urmare a acestor vaccinări țintite s-a reușit reducerea unor boli care produceau dezastre iîn populații (ex. variola este declarată de către OMS eradicată de ani buni). Dacă vor cu adevărat să-și crească sănătoși copiii, să decidă cu responsabilitate și să-i protejeze cu tot ceea ce știința le pune la dispoziție.
    Toate vaccinurile utilizate în prezent în cabinetele medicilor de familie sunt furnizate de Ministerul Sănătății prin Direcțiile de Sănătate Publică, în seringi de unică folosință, cu o singură doză de vaccin, ce se administrează doar unui singur copil. Despre miturile pe care lumea le aduce în discuție nu am de gând să comentez. Medicina se bazează pe studii și dovezi, dar din păcate pe lângă beneficiile aduse de internet, sunt și multe informații eronate. Precizez că studiul medicinii nu se poate face on line! Poate de aceea nu se poate studia medicina la fără frecvență sau la distanță! Precizez doar că numeroasele cazuri de rujeolă înregistrate recent în mai multe județe din țară, soldate din păcate și cu decese de copii, au fost doar în rândul celor nevaccinați. Părinții care din diferite motive refuză vaccinările, ar trebui să fie făcuți responsabili pentru eventualele îmbolnăviri ale propriilor copii cu patologie care este inclusă în PNI (Programul Național de Imunizare)”
, ne-a spus doctorul Grigore Hanță, președintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?