Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

PSD a lansat Programul pentru Tineri și Sport


Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a îndemnat, luni, pe tinerii social-democrați prezenți la Palatul Parlamentului, să nu mintă și să nu inducă în eroare instituțiile statului, „așa cum face guvernul tehnocrat”. „Astăzi a fost o zi importantă în Camera Deputaților, pentru că era supusă la vot o lege care permite majorarea salariilor pentru câteva categorii sociale extrem de importante, în special medici și profesori, cu 15%. Åži am adoptat-o. Nu fac nici pe dădaca, dar e bine să știți niște lucruri și să învățați ce nu e bine făcut ca politician, indiferent dacă ești tânăr sau mai puțin tânăr. E important să nu minți și e și periculos și să nu folosești date false, știind că acestea sunt false inducând în eroare instituții publice, mințind cetățeni, sindicatele și punând în pericol siguranța națională. Acești tehnocrați ne tot spun că nu sunt bani pentru măririle salariale. (…) Acest guvern și-a luat angajamentul prin legea bugetului de stat că va cheltui în acest an 255 miliarde de lei, din care care a cheltuit pe 9 luni (date oficiale) doar 169 de miliarde. Atât au fost în stare – și mă refer la cheltuieli care înseamnă inclusiv investiții, adică dezvoltare. (…) Pe aceeași medie, de 19 miliarde de lei pe lună, le-ar mai rămâne necheltuiți 29 miliarde de lei. Asta e marea performanță a guvernului tehnocrat”, a declarat liderul PSD la evenimentul „Tinerii îndrăznesc să creadă în România”, organizat de PES și PSD.
    Dragnea a subliniat că programul de guvernare al PSD, singurul care este prezentat de un partid, se bazează pe cifre și calcule, spre deosebire de alte programe. „Platforma dlui Dacian Cioloș este un set de dorințe, idei, afirmații. M-am uitat și pe programul USR, care cuprinde foarte multe afirmații în sensul „să fie bine, să nu fie rău”. Am încercat să mă uit și pe programul PNL, nu mai e la fel cu cel din 2015, și am văzut aseară la mitingul ăla, în afară de un filmuleț când se dădea un milion la venire și unul la plecare, că doamna care conduce acest partid a spus ce vrea să facă pentru tineri: „Îmi doresc, când vom fi noi la guvernare, să fie în fiecare județ un student sau o studentă care să fie fericiți pentru că găsesc un loc de muncă după ce termină facultatea”. Deci obiectivul lor este 41 de studenți care să-și găsească un loc de muncă după ce termină facultatea”, a afirmat el.
    Liderul PSD a prezentat apoi o serie de date statistice referitoare la perspectiva tinerilor români.  „Care este perspectiva tinerilor din România – 99 din 100 de tineri nu intenționează să-și deschidă o afacere. În primul rând le e teamă, în al doilea rând nu au bani. Unul din patru tineri nu citește literatură, unul din doi nu merge deloc la teatru, balet, unul din trei tineri nu face sport absolut deloc, 9 din 10 petrec aproape 8 ore pe zi la tv, internet, jocuri video, unul din 10 bea zilnic, unu din trei fumează zilnic. Ce vrem să facem pentru tineri?”, a adăugat Dragnea.
    El a vorbit despre un pachet minimal de măsuri al PSD cuprins în programul Garanția pentru tineri, între acestea fiind alocații de 350 de euro pentru finalizarea studiilor – potențiali beneficiari 60.000 de tineri; alocații pentru terminarea gimnaziului 400 de euro de persoană – potențiali beneficiari 60.000 de tineri; burse profesionale de 400 de lei pe lună – potențiali beneficiari 60.000 de tineri; sprijin de 250 de lei pe lună pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărace – potențiali beneficiari 270.000 de elevi. În cadrul planului pentru construcția și utilizarea eficientă a locuințelor sociale, PSD vrea în jur de 1.500 de locuințe pe an numai pentru tineri.
    N.R. – Programul PSD AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?