Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Europarlamentarii PSD: Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale trebuie promulgată


Eurodeputații social-democrați au făcut, miercuri, un apel „pentru promulgarea cât mai rapidă” a proiectului legii privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, apreciind că decizia Parlamentului de a aproba acest proiect „este una dintre cele mai importante din ultimii ani”. „Facem apel pentru promulgarea cât mai rapidă a legii de către președintele României și cerem Guvernului să nu atace proiectul la Curtea Constituțională doar din dorința de a amâna intrarea acestuia în vigoare. Este important ca toate instituțiile statului să apere interesele românilor, prin susținerea acestui proiect”, afirmă eurodeputații social-democrați români, conform unui comunicat al PSD transmis AGERPRES.
    Aceștia susțin că efectele economice ale deciziei vor fi pozitive, la fel ca și cele sociale, „și este de dorit ca președintele și Guvernul să nu amâne aplicarea legii”. „Salutăm decizia luată de Parlament cu privire la proiectul de lege privind eliminarea a peste 100 de taxe. Este una dintre cele mai importante decizii pe care Legislativul le-a luat în ultimii ani. Avem convingerea că simplificarea sistemului fiscal va avea efecte economice și sociale benefice. Acest proiect, inițiat de către PSD, arată că partidul nostru este cu adevărat preocupat de problemele reale ale românilor, nu de jocuri politice. Sperăm ca, din cauza unor interese politice mărunte care vedem că încep să se manifeste, să nu fie amânată intrarea în vigoare a acestui proiect”, argumentează social-democrații din Parlamentul European.
    Marți, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menținând și eliminarea taxei radio-tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?