Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Femeie din Nănești, internată la spital cu arsuri după ce i-a luat foc locuința


Un incendiu a cuprins, ieri dimineață, o casă din localitatea Călienii Vechi, comuna Nănești. Potrivit pompierilor, flăcările au izbucnit cel mai probabil din cauza unei butelii manevrate necorespunzător. Timp de două ore, 12 pompieri cu echipamente speciale s-au chinuit să stingă vâlvătaia.
Pagubele sunt însemnate, dar mai grav este faptul că proprietara casei, o femeie în vârstă de 76 de ani, a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini. „În data de 26 octombrie a.c., în urma unui apel primit la ora 06.27 prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU – SAJ, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea a fost anunțat de producerea unui incendiu la o locuință, în comuna Nănești, satul Călienii Vechi. În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și 12 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. La sosirea la locul intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 m2 și trei anexe gospodărești, însumând o suprafață de 100 m2. Concomitent cu acțiunile pompierilor de localizare a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei în vârstă de 76 ani, care încercând să lichideze începutul de incendiu, a suferit arsuri la nivelul feței și brațelor. Ulterior aceasta a fost transportată la unitatea de primire urgențe din Focșani”, se arată într-un comunicat al ISU.
Potrivit pompierilor, intervenția a fost dificilă, flăcările fiind lichidate după aproximativ 2 ore. „Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile, a suprafeței întinse pe care se manifesta arderea și a degajărilor mari de fum, însă după aproximativ două ore pompierii au reușit să lichideze incendiul. În urma incendiului a fost distrus acoperișul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe aproximativ 100 m2 și trei anexe gospodărești, cu o suprafață totală de aproximativ 100 m2. În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de o butelie manevrată necorespunzător”, se mai arată în comunicat.
Potrivit medicilor de la Spitalul Județean Focșani, proprietara casei ar fi suferit arsuri pe 12% din suprafața corpului și se află internată la chirurgie plastică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?