Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Ziua comunei Bordeşti, serbată duminică


Locuitorii comunei Bordești sunt invitați să petreacă în centrul localității duminică, 23 octombrie, când va fi serbată ziua localității. Manifestările dedicate ediției din acest an vor avea loc în fața Căminului Cultural din localitate, cu începere de la ora 12.30.
Activitățile vor debuta cu o slujbă religioasă oficiată de cei doi preoți din sat, Dan Burducea și Cristinel Muscalu, urmată de un cuvânt de bun venit adresat de Gheorghe Tătaru, primarul localității, în prezența invitaților și a membrilor Consiliului Local. Programul artistic va fi deschis de soliștii de muzică populară Gheorghe Luca și Maria Spînu, alături de Ansamblul Folcloric Profesionist „Èšara Vrancei”, condus de îndrăgita interpretă a cântecului vrâncenesc Maria Murgoci.
Manifestările vor continua cu un program artistic de dansuri și cântece ale Ansamblului Folcloric „Miorița” din Bordești, dar și al Ansamblurilor Folclorice „Sânzienele” de la Dumitrești, „Mlădițele” de la Chiojdeni, „Chindia și Brâul de la Jitia” și Ansamblul Folcloric al Școlii Gimnaziale „Regina Maria” din Vintileasca.
Edilul comunei Bordești spune că la această sărbătoare a localității sunt invitați să participe toți sătenii, inclusiv fiii satului plecați prin diferite colțuri ale țării sau lumii. Pentru ca momentul să fie unul de adevărată sărbătoare, cei prezenți vor petrece la un pahar de tulburel tradițional de Bordești, mici și bere. „Îi invit pe toți sătenii să ne fie alături la un asemenea eveniment important pentru noi. Este un moment deosebit în viața noastră și mă bucur că am putut să organizăm această sărbătoare așa cum se cuvine. Îi aștept cu drag pe toți cei care vor să fie alături de noi. Suntem pregătiți să îi întâmpinăm așa cum se cuvine și cum numai noi bordeștenii știm a o face. La mulți ani Bordești, la mulți ani locuitorii mei dragi!”, a declarat primarul Gheorghe Tătaru.
De menționat că, anul trecut, cu ocazia acestui eveniment, școala din localitate și-a schimbat denumirea în Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?