Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Șeful de post de la Cîmpuri a scăpat de arest preventiv


Șeful de post de la Cîmpuri, Gabriel Avram, a fost plasat de judecătorii Curții de Apel Galați în arest la domiciliu. Decizia a fost luată vineri și este definitivă. Polițistul este acuzat de procurori de luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului. „Admite contestația formulată de inculpatul Avram Gabriel împotriva încheierii de ședință din data de 07.10.2016 pronunțată de Judecătorul de Drepturi și Libertăți de la Tribunalul Vrancea (…). Desființează, în parte, încheierea de ședință atacată și în rejudecare: (…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Avram Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la 14.10.2016 și până la data de 12.11.2016 inclusiv. (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Avram Gabriel are obligația de a nu părăsi domiciliul în care locuiește situat în comuna Å¢iflești, sat Oleșești, jud. Vrancea, fără permisiunea organului de urmărire penală sau a Judecătorului de Drepturi si Libertăti de la Tribunalul Vrancea. (…) Definitivă. Pronunțată în Camera de Consiliu din data de 14.10.2016”, este decizia judecătorilor gălățeni.
Magistrații i-au trasat și mai multe obligații: „a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la Judecătorul de Drepturi și Libertăți, la Judecătorul de Cameră Preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu suspecții (…) și nici cu martorii (…) atrage atenția inculpatului Avram Gabriel, că în caz de încălcare cu rea credință a măsurii sau a obligatiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…) Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Avram Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventiva (…) al Tribunalului Vrancea, dacă nu se află sub puterea unui alt mandat de arestare preventivă”. 
Surse din cadrul anchetei spun că cel care i-ar fi oferit mită șefului de post din Câmpuri ar fi un pădurar, pe nume B. M., care vreme de aproape 8 luni de zile i-a oferit polițistului lemn drept plocon, pentru a închide ochii la o faptă gravă pe care ar fi comis-o. „În fapt, în perioada ianuarie-august 2016, polițistul a primit în mod repetat de la B.M., prin intermediul lui A.G., diferite cantități de material lemnos provenit din  exploatarea ilegală a fondului forestier aparținând ocolului silvic unde B.M. are calitatea de pădurar și îndeplinește atribuții de pază, pentru a nu dispune măsuri de constatare și sancționare a delictelor silvice săvârșite. De asemenea, la data de 13.07.2016, polițistul, deși știa că B.M. a produs un accident rutier în timp ce conducea fără permis o motocicletă neînmatriculată, nu a dispus măsuri potrivit atribuțiilor de serviciu și l-a ajutat pe făptuitor să ascundă urmele infracțiunilor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a autorului. Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus față de polițist punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor menționate mai sus. În cauză s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Vrancea și I.J.J. Vrancea”, se mai arată în același comunicat al DGA Vrancea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?