Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Concursul „Cântece de viţă veche“ a ajuns la cea de-a VII-a ediţie


Pregătirile pentru manifestările organizate în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2016” sunt în plină desfășurare, iar vrâncenii sunt așteptați, cu mic cu mare, la cel mai important eveniment vitivinicol din România. Concursul de interpretare a cântecului tradițional „Cântece de viță veche”, ediția a VII-a, va fi organizat, în data de 13 octombrie 2016, ora 20.00, sala Balada din municipiul Focșani. Scopul acestei manifestări constă în descoperirea de noi talente, promovarea lor și punerea în valoare a cântecului tradițional din diferite zone ale țării și ale Republicii Moldova, în special a celor cu tradiție vini-viticolă. „Dorim ca această manifestare să devină din an în an tot mai cunoscută și să adune interpreți ai cântecului tradițional, care prețuiesc cu adevărat zestrea spirituală a neamului românesc”, susțin organizatorii evenimentului.
    La concurs sunt invitați să participe concurenți din țară având vârsta cuprinsă între 16-30 ani. Aceștia vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament-doină sau baladă și cealaltă cu acompaniament orchestral. Obligatoriu una dintre piesele muzicale prezentate trebuie să se încadreze în tematică vini-viticolă a festivalului. Atât repertoriul cât și costumul popular trebuie să corespundă zonei folclorice pe care o reprezintă concurentul. Înscrierea se va face pe baza fișei de participare anexată regulamentului, pe adresa Centrului Cultural Vrancea, Bd. Gării nr.8, Focșani, tel./fax 0237210213, e-mail, centrulculturalvrancea@gmail.com.
La confirmarea de participare, concurentul va transmite și partiturile muzicale prin fax sau e-mail. Acompaniamentul va fi asigurat de către orchestra Ansamblului Profesionist Å¢ara Vrancei. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către concurenți sau de către instituțiile pe care le reprezintă, pachetele de hrană și cazarea fiind suportate de către organizatori doar participanților în concurs.
    Concursul se va desfășura sub forma unui spectacol cu public iar aprecierea concurenților va fi făcută de către un juriu alcătuit din personalități ale genului. Concurenții vor fi evaluați ținându-se seama de mai multe criterii: calitățile vocale, acuratețea intonației, calitatea interpretării, autenticitatea și valoarea artistică a pieselor prezentate, dicția, ținuta scenică, frumusețea și autenticitatea costumului popular. Componența juriului va fi alcătuită din: Președinte-Prof. Dr. Elise Stan, etnomuzicolog, realizator și producător de televiziune; Valentin Marin, manager la Radio România Antena Satelor;  Violeta Ianculescu, realizator de evenimente culturale Radio România; Ileana Vieru, redactor muzical la Societatea Română Radiodifuziune; Prof.dr. Liviu Nedelcu, manager al Centrului Cultural Vrancea. Toți aceștia au calitatea de membri ai juriului. Cele mai bune cântece vor fi premiate astfel: Trofeul Festivalului va avea o valoare de 4500 lei, premiul I va avea o valoare de 3000 lei, premiul II va avea o valoare de 2000 de lei, iar ocupantul locului III va primi un premiu în valoare de 1500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?