Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Revedere după 60 de ani de la terminarea Liceului din Vidra


Elevi din prima promoție a Liceului din Vidra se vor revedea astăzi, după 60 de ani de la absolvire. Le este gazdă ospitalieră unitatea de învățământ de astăzi, care poartă numele celui mai strălucit absolvent, savantul Simion Mehedinți. La întâlnire vor participa 10 dintre absolvenții promoției 1956. Cei mai mulți dintre ei au fost învățători și profesori, acoperând cele mai multe posturi din fostul Raion Vrancea.
Conducerea liceului de astăzi, respectiv directoarea Adela Potop, este nora unei foste absolvente – Marinela Mironică, care de fiecare dată reușeșete să marcheze momente semnificative din istoria liceului. La rândul său, Ionel Antimirescu, directorul adjunct, îi este alături directoarei, așa cum a fost și în urmă cu trei ani, când liceul a sărbătorit 60 de ani de la înființare. Manifestarea se va deschide cu o slujbă de pomenire a celor trecuți în neființă, profesori și elevi, apoi va fi strigat din nou catalogul clasei a X-a, după care în cantina unității de învățământ foștii elevii vor depăna amintiri, aflându-se acum la timpul mărturisirii.
Vor adăuga astfel noi informații la monografia liceului, scrisă de profesorul Ștefan Neagu. „Suntem promoția care am dat de veste că aici, la Poarta Vrancei, s-a zidit una din cetățile puternice ale învățământului liceal românesc, iar pe parcursul celor 60 de ani ne-am străduit să fim modele pentru generațiile viitoare. Profesorul Alexandru Moise, acum 10 ani, ne-a caracterizat drept o generație de tineri serioși, harnici și cuminți. Drumul vieții acestei generații a fost marcat de împliniri profesionale și morale. Nimeni dintre noi nu a încălcat legile, fie religioase, fie laice”, a spus profesorul pensionar de limba română Ștefan Neagu, absolvent al acestei promoții, preocupat de adunarea colegilor la manifestarea de la Liceul Simion Mehedinți.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?