Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Clubul Seniorilor Crucii Roșii Vrancea, în sărbătoare


Membrii Clubului Seniorilor ce funcționează pe lângă Filiala de Cruce Roșie Vrancea sărbătoresc astăzi, începând cu ora 17.00, la sediul Galeriilor de Artă din Focșani, „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” ce se marchează în fiecare an la data de 1 Octombrie. Este o mare bucurie pentru cei peste 60 de membri ai acestui Club că se pot întâlni și anul acesta în aceeași formulă ca și anul trecut, pentru a serba această zi în aceeași locație în care, pe parcursul anului, se întâlnesc și pentru alte activități. Pe lângă faptul că la sediul lor socializează și derulează activități recreative, tot aici ei desfășoară și multe activități sociale, în beneficiul multor persoane cu probleme.
    Pentru această zi, membrii Clubului Seniorilor au organizat o petrecere care să le rămână mult timp în amintire, cu un program artistic în care ei vor fi și artiști, și spectatori, cu dans și cu voie bună. La reușita petrecerii contribuie, ca de fiecare dată, Filiala de Cruce Roșie Vrancea, care le-a pregătit seniorilor multe surprize, pe care aceștia le vor descoperi la momentul respectiv. Una dintre acestea constă în tortul de șapte kilograme și checurile oferite de Clubul Rotary-Varana din Focșani, prin vicepreședintele acestuia, Rodica Dinuț, care a dorit să transmită seniorilor, cu acest prilej, multă sănătate. O altă surpriză este vinul sec oferit membrilor Clubului Seniorilor de SC Vinexport, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. „Clubul Seniorilor este un proiect de suflet al Filialei de Cruce Roșie Vrancea și sper să îl continuăm mulți ani de acum înainte. Asta pentru că toți am avut sau avem părinți și bunici pe care i-am respectat și continuăm să-i respectăm, atât pe ai noștri cât și pe ai altor copii, așa cum sunt părinții și bunicii din cadrul Clubului. De asemenea, astăzi, toate casele pentru persoane vârstnice ale Filialei noastre vor primi câte un tort și un vin spumant fără alcool”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Clubul Vârstei a Treia, cum a fost el denumit în anul 2002, la înființare, și-a schimbat, în timp, denumirea în Clubul Seniorilor. Aceasta, potrivit celor spuse de profesorul Lidia Boc, voluntar al Crucii Roșii Vrancea, deoarece Uniunea Europeană înclină spre evitarea cuvintelor „bătrân” și „vârstnic” și înlocuirea cu sintagma „maturitate deplină”. „Indiferent de denumire, Clubul Seniorilor a ajuns, iată, în pragul adolescenței – 14 ani, cu sprijinul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, și tot cu sprijinul acestei instituții de binefacere speră să ajungă și la maturitate”, a spus Lidia Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?