Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Sanitas Vrancea strânge semnături pentru GREVĂ GENERALĂ în spitale


Membrii SANITAS au pichetat marți Ministerul Finanțelor, a doua acțiune din ciclul denumit generic „O marți a Sanitas”. Prima acțiune a avut loc la Ministerul Muncii. Claudiu Grosu, liderul SANITAS Vrancea, ne-a spus că s-a ajuns „într-un punct mort”. „Negocierile de până acum nu au dus la rezultatul pe care noi ni l-am dorit. Dorim ca Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe să facă o ordonanță în așa fel încât inechitățile să dispară din sistemul sanitar. Au dispărut unele, dar au apărut unele și mai mari. Sunt categorii întregi de personal medical tratate cu sfidare, cu mult dezinteres, iar lucrul ăsta n-a făcut altceva decât să crească enorm nemulțumirea colegilor mei. Suntem în situația de a strânge semnături pentru declanșarea grevei, asta facem acum în spitalele din toate județele. În paralel, în fiecare marți pichetăm Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe, avem contacte cu parlamentari. În continuare sperăm ca această ordonanță să fie amendată în parlament, încât toți profesioniștii din sistem să fie tratați corect și echilibrat față de tot ceea ce înseamnă activitatea lor zilnică”, a precizat Claudiu Grosu, liderul SANITAS Vrancea.
    Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunțat, la jumătatea lunii septembrie, că sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare. Acesta a precizat că Sanitas și-a stabilit un calendar de măsuri și proteste premergătoare grevei din 31 octombrie. Sindicatele vor continua protestele, iar „Marțea Sanitas” se va muta săptămâna viitoare la Ministerul Sănătății, după care va fi urmată de o „marți” la Parlament.
    Într-un comunicat de presă comun al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și al Ministerului Sănătății se arăta că „rezolvarea problemelor din sistemul de salarizare nu este posibilă decât prin aprobarea unei Legi unitare de salarizare, document la care Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice deja lucrează cu toți partenerii sociali”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?