Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Polițiștii de proximitate, la „vânătoare“ de elevi chiulangii prin baruri și cafenele


Polițiștii de proximitate focșăneni au verificat, ieri, mai multe baruri și cafenele din municipiu, în căutare de elevi chiulangii. Acțiunea a avut loc în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Vrancea, au fost verificate 33 de baruri și cafenele, fiind găsiți 47 de elevi care absentau de la ore. Polițiștii spun că îi vor anunța pe reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean în legătură cu elevii care în loc să fie la școală, și-au petrecut timpul în cafenele. „În cadrul evenimentului «Săptămâna prevenirii criminalității», pe raza municipiului Focșani, polițiștii de proximitate au organizat acțiuni pentru prevenirea unor acte de violență în zona unităților de învățământ, precum și a combaterii absenteismului școlar, urmărindu-se prevenirea înregistrării unor evenimente negative în care pot fi implicați elevii. Echipele formate din polițiști de proximitate și agenți din cadrul compartimentelor sisteme de securitate au mers și au verificat un număr de 33 de baruri și cafenele, fiind depistați absentând de la cursuri 47 elevi. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și către Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare”, se arată în comunicatul IPJ.
Nici barmanii nu au scăpat de mustrări, ei fiind instruiți să nu mai vândă alcool minorilor, în caz contrar riscând să fie sancționați contravențional. „În urma verificărilor efectuate, barmanii și administratorii localurilor controlate au fost instruiți în ceea ce privește interdicția de a vinde minorilor băuturi alcoolice, sancțiunea contravențională pentru această faptă fiind de la 100 la 500 lei”, au transmis polițiștii.
Oamenii legii promit că vor continua acțiunile de acest gen, polițiștii de proximitate urmând a avea, în primul semestru al anului școlar 2016-2017, mai multe întâlnirii cu elevii. „Totodată, pe parcursul acestei săptâmâni, au fost organizate și activități educativ preventive la unitățile de învățământ preuniversitar, având ca subiect de discuție absenteismul școlar, consumul de băuturi alcoolice de către minori și violența în școli. Activitățile pe această linie vor continua pe parcursul semestrului I din anul școlar în curs, polițiștii de proximitate urmând să se deplaseze la unitățile de învățământ aflate în responsabilitate, unde vor organiza periodic întâlniri cu elevii, pentru a discuta cu aceștia despre prevenirea violenței în școli, a consumului de droguri și a absenteismului școlar”, se mai arată în comunicatul primit de la IPJ Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?