Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Marian Oprișan își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Anul acesta a mai câștigat un rând de alegeri


Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, își sărbătorește astăzi, de Înălțarea Sfintei Cruci, ziua de naștere. În ultimul an de zile a reușit să câștige, din fruntea PSD Vrancea, alegerile locale din iunie a.c. și, deși la București s-a decis renunțarea la votul uninominal, Oprișan a fost reconfirmat șef al administrației județene, prin votul consilierilor județeni. PSD Vrancea a obținut, în urma voturilor vrâncenilor, cele mai multe mandate în Consiliul Județean – 18. PSD Vrancea și-a adjudecat toate primăriile de municipii și orașe, dar și peste 73 la sută din primăriile de comune.
Pe 1 iulie anul trecut, Oprișan a fost reconfirmat în funcția de președinte al UNCJR și, tot în vara anului trecut, Marian Oprișan a fost ales președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, reprezentând interesele Regiunii la nivel național în cadrul Masterplanului Național de Transport și în ceea ce privește atragerea de resurse de dezvoltare din partea tuturor ministerelor care gestionează investiții.
După finalizarea DN2 D Focșani – Tulnici – Ojdula – Târgu Secuiesc, drum care scurtează cu mai mulți kilometri distanța dintre Focșani și Transilvania, fiind preferat de mai toți șoferii care fac transporturi internaționale de mărfuri sau persoane, un alt proiect important inițiat de Marian Oprișan este DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, unde lucrările sunt la stadiul turnării primului strat de asfalt. Este vorba despre o investiție la fel de complexă precum cea de pe DN2 D, după cum a precizat inginerul Ștefan Șerbu, director la UMB Spedition.
Anul acesta, au fost reluate lucrările la Crângul Petrești, după ce primul constructor a reziliat unilateral contractul. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a mers de mai multe ori pe șantier pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. La începutul lunii mai, Oprișan a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la amenajarea Crângului Petrești, acestea fiind executate de asocierea firmelor vrâncene MBM Decor, Conbeta, AG Grup Instal și Consil Grup.
În luna iunie, președintele Consiliului Județean Vrancea a semnat și contractul de începere a lucrărilor la proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești, dar și a podului peste pârâul Åžoimu de la Mircești.
Anul acesta continuă și lucrările la bazinul olimpic din Focșani. Valoarea lucrărilor este de aproape 35 de milioane de lei, fiind demarate în decembrie 2015 și executate de Asocierea SC Construcții Erbașu SA București-SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș. Bazinul olimpic de înot este construit în Cartierul Sud în zona în care a funcționat ștrandul din municipiul Focșani. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
Proiecte mari, cu finanțare europeană, precum VranceaAqua, extins prin a doua parte la alte zeci de localități care vor beneficia de apă curentă și canalizare, Vrancea Curată, care va face ca județul nostru să respecte întru totul condițiile europene de mediu, Salvamont, care va însemna siguranță pentru turiști, dar și pentru vrâncenii iubitori de drumeții la munte, toate acestea au fost inițiate de Marian Oprișan.
    Urmează un alt rând de alegeri, în decembrie. Sunt și alte proiecte de anvergură locală sau județeană pe care Oprișan le susține, altele la nivel național, pe care le are în vedere din calitatea sa de președinte al UNCJR.
    De unde a plecat însă?
Oprișan s-a născut în Focșani, unde a copilărit, și-a întemeiat familia și și-a început cariera politică, la vârsta de 20 ani. A urcat treptat în ierarhia politică, ajungând în funcția de președinte al PSD Vrancea în 1993, funcție pe care o deține și în prezent. În februarie 2010 a fost ales pentru prima dată vicepreședinte al PSD România, fiind reconfirmat în funcție în aprilie 2013. Conduce administrația județeană vrânceană din 1993. Mai întâi a fost vicepreședinte al Consiliului Județean, apoi președinte, funcție pe care o îndeplinește și în prezent. Este deja la al doilea mandat de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. În plan familial, se mândrește cu fiica sa Mădălina, absolventă de Drept.

„Monitorul de Vrancea” îi urează președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, multă sănătate și „La mulți ani”!

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?