Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

AG Weinberger deschide Focșani Blues Festival 2016


Iubitorii muzicii blues sunt așteptați, vineri, la startul primei ediții a Festivalului Internațional de Blues – Focșani Blues Festival. Organizat în perioada 9-11 septembrie, festivalul de la Focșani aduce nume mari ale muzicii contemporane pe scena amenajată în Piața Unirii. Organizatorii evenimentului, Asociația Estica, le promit spectatorilor o experiență memorabilă și anunță că Focșani Blues Festival „își propune să dea naștere unei noi legende în orașul de pe Milcov, pregătind multe surprize pentru toți iubitorii de blues”. Este cel mai mare eveniment de acest gen din România și singurul unde intrarea este liberă. Spre deosebire de alte manifestări similare, organizatorii au pregătit și momente speciale, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, unde tinerii muzicieni vor învăța de la artiști precum AG Weinberger sau Berti Barbera.
    În prima zi, 9 septembrie, festivalul începe cu un workshop de chitară cu AG Weinberger la Ateneul Popular. Seara, de la ora 18, pe scena din Piața Unirii vor urca Soul Serenade, 24 Pesos, Earl Thomas & The Royal Guard și AG Weinberger. Sâmbătă, 10 septembrie, tot la Ateneul Popular are loc un workshop de percuție cu Berti Barbera. După amiază vor avea loc o sesiune de blues acustic cu Vali ‘Sir Blues’ Răcilă și Raul Kusak. Seara începe cu recitalul băieților de la Nightlosers, urmați de Shakura S’Aida și Philipp Fankhauser. Duminică dimineață, 11 septembrie, pe scena din Piața Unirii vor urca tineri muzicieni focșăneni, care vor cânta în special muzică clasică. După amiază, Festivalul de Blues se încheie cu concertele susținute de Canaf, Deitra Farr & Raphael Wressnig Soul Gift și Henrik Freischlader Trio. „Mai multe detalii despre program, locație și artiști sunt puse la dispoziție pe site-ul festivalului, http://www.focsanibluesfestival.ro/. Evenimentul este organizat de Asociația ESTICA, cu sprijinul autorităților locale”, au anunțat organizatorii. Festivalul este organizat pe model internațional, cu zonă de bar, zonă de food sau spații pentru biciclete.
    Organizatorii au pregătit și un set de reguli de comportament civilizat pentru spectatori. „Vă rugăm, în cazul în care stați aproape de Piața Unirii, să lăsați mașina acasă, și să faceți puțină mișcare până la eveniment, fie printr-o plimbare plăcută pe jos la început de toamnă, fie pe bicicletă, un loc special amenajat fiind pus la dispoziție pentru siguranță”. Fumatul va fi interzis în zona scaunelor iar organizatorii le recomandă fumătorilor să se abțină în fața copiilor. Au fost pregătite toalete în perimetrul festivalului, atent semnalizate iar spectatorii sunt rugați să respecte reguli de bun simț pentru păstrarea curățeniei dar și pe cei care efectuează aceste servicii. Un capitol special este dedicat interdicției consumului de droguri și posesiei de arme. „Dacă doriți să vă apropiați de astral, cu respect vă rugăm să meditați adânc!„, le transmit organizatorii amatorilor de senzații.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?