Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Căutări de comori și bal mascat, în Tabăra de vară de la Tulnici


Prima ediție a taberei de vară „Cei trei purceluși”, care se derulează la Tulnici, pentru elevii din localitate, în Centrul de Agrement Gălăciuc și la Casa Obștii, și-a deschis porțile. Deschiderea oficială a avut loc la Casa Obștii din Tulnici, la festivitate participând cadre didactice din localitate, reprezentanți ai comunității locale, părinți, elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Diaconu” din Tulnici, voluntari cercetași ai Centrului Local „Cascada Putnei”, membrii Youth Academy Focșani. Evenimentul este organizat de Școala Gimnazială „Ion Diaconu” Tulnici, Centrul Local „Cascada Putnei” și Youth Academy, cu sprijinul Primăriei Tulnici, al Obștii de moșneni Tulnici și SC Anfomari 2012.
Discursul de început a fost rostit de directorul școlii din Tulnici, profesoara Daniela Ciută. Activitățile se desfășoară cu sprijinul cadrelor didactice Rodica Olteanu, Alice Latu, Ramona Spiridon, Ofelia Popa, Lenuța Ploscaru, Mihaela  Danțiș, preotul Păun Laurențiu și lideri ai Centrului Local „Cascada Putnei”, respectiv Zela Sbîrciog, Florentina Cîrneleagă, Cosmin Èšuțueanu și Marian  Pătrunjel. Participarea voluntarilor este de bun augur pentru buna desfășurare a evenimentului, a precizat unul dintre profesorii coordonatori, respectiv Maricica Mengher. Acesta a spus că luni au debutat activități ce vor fi cu siguranță combinația perfectă între educația nonformală, entuziasmul și dorința de învățare a participanților. 
ONG-ul Youth Academy organizează workshop-uri de dezvoltare personală, dorind să aducă mai aproape de tineri partea de învățare non-formală. Prin aceasta, tinerii își dezvoltă abilitățile, putând combina cunoștințele acumulate pe băncile școlii cu aptitudinile necesare unui elev de succes. „Elevii și părinții curajoși, care au răspuns pozitiv provocării adresate de organizatori, s-au întâlnit pentru a-și stabili obiectivele pentru întreaga săptămână, intrând în poveste, în căutarea valorilor. Au făcut cunoștiință și au pornit în căutarea echipelor cu care urmează să lucreze, având, la sfârșitul zilei, 8 echipe gata de acțiune, care se pregătesc deja pentru proiectul lor – poveștile pe care le vor inventa și prezenta duminică, după ce vor afla totul despre autocunoaștere, respect, inițiativă, pasiune și colaborare. Cei 80 de copii au îmbrățișat provocările organizate și vor descoperi aventura unei căutări de comori, se vor întrece în capturarea steagului, vor învăța tainele creativității și a proiectelor handmade, vor deveni animale distrându-se la balul mascat, terminând săptămâna cu renumitul foc de tabără cercetășesc”, au transmis organizatorii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?