Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Adolescentul de 16 ani, care și-a violat nepoata de 5 ani, rămâne în arest


Magistrații din cadrul Tribunalului Vrancea au menținut arestul preventiv în cazul adolescentului de 16 ani, din Bolotești, acuzat că și-ar fi violat nepoata de numai 5 ani. „Respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul BURIC MUGUREL IONEL, împotriva încheierii din data de 24.08.2016, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Focșani în dosarul nr. 9837/231/2016/a3. În temeiul art. 272 obligă contestatorul la plata sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. (…) onorariul pentru apărătorul din oficiu al contestatorului, în sumă de 130 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunțată în Camera de Consiliu azi, 31.08.2016”, este decizia judecătorilor de la Tribunal. Ei au menținut astfel soluția colegilor lor de la Judecătoria Focșani, care în urmă cu aproximativ o săptămână au constatat „legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului BURIC MUGUREL IONEL, în prezent aflat în Penitenciarul Focșani”. Prin urmare, au prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile.  
Pe 30 august, magistrații Judecătoriei Focșani au constatat „legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală (…) privind pe inculpatul BURIC MUGUREL IONEL, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de viol (…). Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul Buric Mugurel Ionel (…) Cu drept de a formula contestație în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii (…). Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 30.08.2016”.
Reamintim că adolescentul în vârstă de 16 ani, din localitatea Bolotești, și-ar fi violat în repetate rânduri verișoara, de doar 5 ani. Totul s-a întâmplat în luna aprilie a acestui an și timp de aproape două luni, fetița nu a spus nimic, nimănui despre ce i s-a întâmplat. Într-una din zile, mama a găsit-o plânsă și foarte speriată. I-a adresat mai multe întrebări copilei, iar într-un final aceasta a povestit tot ce i s-a întâmplat. 
Pentru faptele sale, adolescentul a fost trimis în judecată sub acuzația de viol, fiind arestat preventiv. „Mugurel Ionel B., în vârstă de 16 ani, din localitatea Bolotești, este trimis în judecată pentru viol. În perioada aprilie-iunie 2016 a întreținut raporturi sexuale și acte sexuale cu o verișoară în vârstă de 5 ani. Inculpatul venea periodic la locuința persoanei vătămate și atât el cât și minora erau lăsați singuri să se joace. În cursul lunii aprilie 2016, fetița împreună cu mama ei au mers în vizită la locuința inculpatului, iar acesta i-a solicitat micuței să-l însoțească pe rândurile de vie din spatele locuinței, i-a cerut să se dezbrace, să se întindă pe pământ cu fața în sus, lucru pe care fata l-a făcut, după care a început un raport sexual normal, ulterior a întreținut cu aceasta și alte acte sexuale. Inițial i-a spus să nu-i povestească nimic mamei din cele întâmplate. Până la data de 28 iunie au mai întreținut raporturi și acte sexuale, iar în această zi, mama a găsit-o pe copilă plângând. Era speriată și după mai multe întrebări fata a povestit ce s-a întâmplat. Inculpatul a fost reținut în data de 30 iunie și arestat pe 1 iulie. A recunoscut fapta”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?