Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO : Lucrările de modernizare a străzilor din Odobești continuă


Autoritățile locale din Odobești continuă lucrările de asfaltare a străzilor din oraș. În această săptămână s-a lucrat pe străzile T. Vladimirescu și Republicii, iar pe străzile Dogăriei și Obor lucrările au fost deja finalizate. Acestea sunt prinse în proiectul de reabilitare a străzilor din oraș. Este vorba de reabilitarea, asfaltarea și refacerea trotuarelor a 38 de străzi. Investiția se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
 
Autoritățile locale din Odobești continuă lucrările de asfaltare a străzilor din oraș. În această săptămână s-a lucrat pe străzile T. Vladimirescu și Republicii, iar pe străzile Dogăriei și Obor lucrările au fost finalizate. 
Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că lucrările continuă, iar Odobeștiul va fi un oraș modern și atractiv pentru actualii locuitori, dar și pentru cei care vor să se stabilească în acest oraș. „Continuăm proiectul de modernizare a orașului Odobești. În această săptămînă s-a lucrat pe străzile T. Vladimirescu și Republicii, iar pe străzile Dogăriei și Obor lucrările au fost finalizate. Într-o primă etapă s-a propus modernizarea și reabilitarea unei rețele stradale în lungime de 8,958 Km, formată din următoarele străzi: Stadionului, N. Ioniță, Muncii, Caporal Diea, Măgura, Meteor, Cazaclii, Podgoriei, C. Porumbescu, 1 Mai, Calea Ivăncești, Cuza Vodă, Cîmpului, C-tin Giurăscu, prof. Odobeșteanu, Mărășești, Școala Viticolă, T. Vladimirescu, N. Bălcescu, Crinului, Smârdan, Obor, D. Cantemir, Republicii, D. Gherea și Beciul Domnesc. Totodată, mai trebuie știut că au fost construite două noi sensuri giratorii, care vor fluidiza circulația și care modernizează zona străzilor D. Cantemir cu Republicii și Cuza Vodă”, a spus primarul Daniel Nicolaș. 
Autoritățile locale din Odobești derulează proiectul de reabilitare a străzilor din oraș care presupune modernizarea, asfaltarea și refacerea trotuarelor la 38 de străzi. Investiția se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).  „Practic, avem două proiecte mari de infrastructură, de reabilitare stradală, prin care 38 de străzi vor fi asfaltate în următorii doi ani în orașul nostru. Doresc ca încă odată să îmi cer scuze locuitorilor orașului pentru disconfortul creat prin realizarea acestor investiții în infrastructură”, a precizat primarul Daniel Nicolaș. Valoarea contractului este de aproximativ 7,5 milioane de lei.  
Primarul Daniel Nicolaș a a arătat că acest proiect se va derula pe durata a doi ani. În prima etapă sunt prinse la reabilitare următoarele străzi, cu trotuarele aferente: Smârdan, D. Gherea, Republicii, D. Cantemir, Cuza Vodă, T. Vladimirescu, Dogăriei, Victoriei, N. Bălcescu, Obor, N. Ioniță, Rosetti, Åžt. O. Iosif , Beciul Domnesc. În etapa a doua sunt prinse la următoarele străzi: Muncii, C. Diea, Măgura, Cazacli, Meteor, Podgoriei, Câmpului, Åžcoala Viticolă, 1 Mai, Calea Ivăncești, Stadionului, Fdt. Stadionului, Fdt. Ștefan Cel Mare, Fdt. N. Ioniță, Avram Iancu, Mărășești, Prof. Odobeșteanu, Giurăscu. În etapa a treia vor fi reabilitate străzile Ghimișești, Trei Eroi, Strada Bisericii și Unirea. În etapa a patra vor fi reabilitate următoarele străzi de interes local: E. Grigorescu, Viitorului, G. Dragalina, Barbu Lăutarul, G. Rafael, B. Delavrancea, Viticulturii, Păcii, E. Teodoroiu, Cetatea Crăciuna, N. Iorga, Mihai Eminescu, Panduri, Sf. Ilie, Strada Gării, Ulița Duca. În etapa a cincea vor fi modernizate toate străzile din cartier, plus cele care fac legătura cu Șoseaua Vrancei din str. Trei Eroi, dar și legătura cu DN 2D. 
Drumurile de exploatare agricolă vor fi asfaltate
În etapa a șasea vor fi modernizate și asfaltate drumurile de exploatare agricolă: din Calea Ivăncești până la Șoseaua Vrancei; din str. Trei Eroi până în str. Podgoriei; din str Mărășești până în str. Podgoriei; din str. Beciul Domnesc până în str. N. Iorga; legătura între străzile Cazacli și Podgoriei; din str. Gării Unirea până în Șoseaua Vrancei. „Pe lista de investiții, care se află în faza de licitație și care vor demara anul acesta, se află modernizarea drumurilor de exploatare agricolă. Odobeștiul este prima localitate din România care a semnat contractul de finanțare nerambursabilă de un milion de euro pentru modernizarea drumurilor de exploatare agricolă. Prin intermediul acestui proiect vor fi modernizați și asfaltați aproximativ 8 kilometri de drumuri agricole care deservesc o suprafață agricolă de aproximativ 480 hectare de vie, drumuri care fac legătura între DN 2M și DN 2D, dar și între Cartierul Sturza, strada Podgoriei, strada Mărășești”, a precizat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. 
Edilul a susținut că Primăria Odobești mai are depuse spre finanțare un proiect de asfaltare a tuturor străzilor din Cartierul Sturza, un proiect de refacere a străzilor Sf. Ilie și Panduri, dar și modernizarea străzii Gării din Cartierul Unirea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?