Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Agenții economici vrânceni angajează îngrijitori… păsări


Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea au dat publicității lista cu locuri de muncă vacante în județ. Astfel, agenții economici vrânceni au nevoie de o coafeză, un cosmetician, câte un contabil, economist, farmacist, frizer, lucrător comercial, operator ghișeu bancă și un strungar. De asemenea, au nevoie de câte doi ambalatori manual, agenți de pază, asistenți medicali, femei de serviciu, gestionari sau îngrijitori păsări, câte doi operatori stație incubație, patiseri și primitor distribuitor. 
În Vrancea, angajatorii mai au nevoie de 3 brutari, 5 confecționeri în industria textilă, trei persoane calificate în meseria de lăcătuș mecanic, trei măcelari, șase manipulanți de mărfuri, trei șoferi, tot atâția tranșatori și patru vânzători. 
Cele mai multe oferte, potrivit comunicatul AJOFM, sunt pentru muncitori necalificați în industria confecțiilor și muncitori necalificați, respectiv câte 25 de locuri. Alte 17 locuri vacante sunt pentru meseria de operator confecționer industrial. 
Zeci de locuri de muncă în Germania 
Cât privește oferta de locuri de muncă din străinătate, în Germania sunt căutați trei ingineri software și doi dezvoltatori software, care vor fi plătiți cu câte 3800 de euri brut pe lună. Oferta este valabilă până pe data de 8 octombrie. Cu câte 40 de mii de euro pe an vor fi plătiți cei care au norocul să se angajeze ca și dezvoltator IT – aplicații mobile sau visual designer – aplicații mobile, ofertele fiind valabile până la mijlocul lunii viitoare. Tot în Germania se mai pot angaja doi ingineri software, care vor fi plătiți cu câte 3800 de euro pe lună, dar și 10 tehnicieni electroniști, care ar urma să primească un salariu de 2.100 de euro brut pe lună. Mai sunt căutați câte trei manipulanți mărfuri, ajutor în producție, ajutor în depozit sau ajutor în industria alimentară, salariile variind între 8,5 euro brut pe oră și 10 euro brut pe oră. 
Persoanele care au diplomă de asistent medical, de medicină internă, cardiologie sau geriatrie, își pot găsi de lucru tot în Germania, fiind vacante câteva zeci de locuri de muncă, în unele cazuri salariile fiind de 1650 – 1850 euro net pe lună, în alte cazuri leafa nefiind specificată. Sunt 15 locuri vacante pentru cei de meserie electrician în construcții, 20 pentru electricieni montatori și câte opt pentru ingineri electricieni sau mecanici. Salariile nu sunt specificate. Și zugravii sau bucătarii se pot angaja în Germania, salariile pornind de la 1500 de euro brut pe lună și putând ajunge până la 2922 euro brut lunar. La fel de bine plătiți sunt și ospătarii pentru restaurant sau banchete sau specialiștii în domeniul hotelier. 
Marea Britanie are nevoie doar de îngrijitori persoane la domiciliu, fiind 110 astfel de oferte, salariul pornind de la 8,3 lire pe oră și putând ajunge până la 15 lire brut pe oră. Spania are nevoie de un maseur, care ar urma să primească 960 de euro net pe lună, oferta fiind valabilă până la 31 ianuarie 2017, și 800 de muncitori necalificați în agricultură , salariul fiind de 40,15 euro brut pe zi, oferta fiind valabilă până la sfârșitul anului. 
Norvegia vrea zugravi
Austria nu are nevoie decât de un ofițer proiecte europene, iar Suedia de 20 de femei de serviciu, 10 tinichigii auto, 15 vopsitori auto, 4 zugravi și câte șase manageri proiecte în domeniul mecanicii și dezvoltator componente auto. Salariile sunt de o mie de euro pe lună. Norvegia vrea zugravi (10 oferte), care sunt plătiți cu 18 până la 23 de euro brut pe oră, șase tâmplari parchetari, 10 montatori acoperișuri și 4 dulgheri cofraje. Slovacia are nevoie de 30 șoferi de autocamion transport internațional, fiecare fiind plătit cu câte 2050 euro net pe lună, și 7 îngrijitori persoane/ infirmieri, plătiți cu câte 500-650 euro brut pe lună. 
Republica Cehă angajează 15 șlefuitori, pilitori, cu salarii cuprinse între 450 și o mie de euro net pe lună, 20 de operatori mașini unelte (salarii de 800 – 1000 euro pe lună), dar și 10 șoferi profesioniști camion prin Europa, cu salariul de 1100 euro pe lună. Finlanda are nevoie de operatori CNC (15 euro brut pe oră), 2 arhitecți navali cu salarii de 2400 – 3000 euro pe lună, și un lucrător în metal/ sudor care ar primi 14 euro brut pe oră. 
Bulgaria angajează 10 operatori în industria de prelucrare a lemnului, cu salarii de 620 de euro pe lună, iar Italia are nevoie de 30 de îngrijitori persoane (locurile de muncă fiind pentru Marea Britanie) și 30 de asistenți medicali (locurile de muncă fiind în Germania, la Hanovra). Salariile sunt de 7,2 lire pe oră în Marea Britanie și 10 euro net pe oră în Germania. Angajatorii din Lituania oferă între 600 și 800 de euro pe lună unui inginer în industria maselor plastice, unui tehnician mecatronist și unui număr de 5 tehnicieni electricieni. 
Sudorii, căutați în Croația 
În Croația se pot angaja cei de meserie bucătar, sudor TIG, instalator conducte, sudor oxyacetilenic, instalator sanitar și instalator încălzire centrală, salariile fiind de la 7 până la 11 euro net pe lună. Franța are nevoie de un asistent director hotel, care va fi plătit cu 1900-2100 euro pe lună, un recepționer, cu un salariu de 900 euro pe lună, și un asistent manager, cu un salariu de 1900-2200 euro pe lună. În Olanda sunt doar 10 oferte pentru dulgheri în construcții, salariul nefiind specificat. 
În fine, Belgia angajează 5 agricultori, pe un salariu de 1300 euro net pe lună, și câte doi lucrători în producție – camera de tăiere, operatori producție – departamentul de ambalare și tehnician electricitate. Cei care se vor angaja pe aceste posturi vor primi 11,2945 euro pe oră. 
 
Informații suplimentare despre locurile de muncă 
 Cei interesați de locurile de muncă amintite și de modalitatea prin care se pot angaja, se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, telefon 0237.224.677, persoană de contact Daniela Brihoianu. 
 Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă vacante în țară sau în UE pot fi obținute accesând adresele: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro și www.anofm.ro. Totodată, tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, care doresc să obțină un contract de muncă în UE, precum și în Norvegia și Islanda se pot înscrie în proiectul „Your first EURES job”, despre care pot afla mai multe informații accesând: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php și  http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html. Persoanele calificate în meserii din domeniul construcțiilor au ocazia să se angajeze în Israel, amănunte cu privire la condiții putând fi aflate la adresa: www.anofm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?