Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

ULTIMA ORĂ! Un nou bilanț al inundațiilor din Vrancea: 22 comune afectate, 5 case distruse, sute de curți și grădini, drumuri surpate


În urma centralizării rapoartelor operative trimise de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, până la acest moment bilanțul inundațiilor care au afectat județul Vrancea, în data de 24 august a.c., este următorul: 22 comune afectate, 5 case distruse (comuna Urechești), 231 case afectate, 223 anexe gospodărești afectate, 734 curți și grădini afectate, 860 ha teren arabil afectate, 180 ha pășuni, fânețe afectate 1 obiectiv cultural afectat (Școala Odobești), 1,2 km drumuri naționale afectate, 53,7 km drumuri județene afectate, 48,2 km drumuri comunale afectate și 147,6 km străzi, ulițe comunale afectate. 
La această oră mai există restricții de circulație doar pe DN 2M, unde se circulă alternativ, pe un singur sens, cu limită de tonaj 7,5 tone, drumul fiind surpat pe o porțiune de 30 metri, pe raza localității Andreiașu de Jos, sat Răchitașu și pe DN 2R, pe raza localității Jitia, unde se circulă cu limită de tonaj 3,5 tone.  
Autoritățile fac eforturi concentrate, pentru ajutorarea cetățenilor afectați de inundații și restabilirea stării de normalitate intervenindu-se cu 116 efective și 53 mijloace. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile și casele oamenilor în satul Budești (comuna Cotești) cu 1 autospecială și 1 motopompă, Urechești cu 1 autospecială, 2 motopompe și 1 autocamion, Obrejița cu 1 autospecială și 2 motopompe, satul Bogza (comuna Sihlea) 1 autospecială și 1 motopompă, Dumbrăveni cu 1 autospecială și 1 motopompă și Gura Caliței cu 1 autospecială și 1 motopompă.
La ora 18.00 avertizarea hidrologică de cod portocaliu a expirat, rămânând în vigoare atenționarea hidrologică de cod galben pe râurile din bazinele hidrografice Putna și Râmnicu Sărat, până mâine la ora 09.00. În continuare se monitorizează evoluția fenomenelor meteorologice, instituțiile care asigură funcții de sprijin în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea fiind pregătite să intervină, cu personal și tehnică specifică în sprijinul cetățenilor și autorităților publice locale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?