Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Șah. Mălina-Andreea Aciu și Cătălin-Lucian Pătrașcu, debut cu victorii la Campionatele Europene de juniori!


Campionii României la șah clasic Mălina-Andreea Aciu, la 14 ani și Cătălin-Lucian Pătrașcu, la 18 ani, au început cu victorii evoluția lor la Campionatele   Europene de Șah pentru juniori care au loc în Cehia, la Praga.
Joi, 18 august, în prima zi de concurs, Mălina a jucat cu negrele, dar acest lucru nu a fost un avantaj pentru adversara sa, austriaca Miriam Moerwald care a pierdut! Vineri, de la ora 15,00, șahista de la CSM Focșani 2007 a început a doua sa partidă din concurs, cu estoniana Grete Olde. Din perspectiva ratingului, mult mai bun, Mălina-Andreea Aciu era favorită la victorie!
Cătălin-Lucian Pătrașcu a jucat cu albele și a câștigat, la rândul său, meciul cu englezul Pein Jonathan. A doua rundă i-a adus, însă un adversar foarte dificil, intrat în competiție de pe poziția a opta, reprezentantul gazdelor, Nguen Thai Dai Van. Cătălin a început jocul cu piesele negre, ceea ce nu cred că l-a împiedicat să facă un meci foarte bun!
Până la trimiterea spre tipar a ediției de astăzi meciurile campionilor României la 14 ani fete și 18 ani băieți, nu se încheiaseră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?