Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Handbal – CSM Focșani 2007 a jucat finala mică în Cupa Municipiului Vaslui!


Handbaliștii de Ligă Națională ai Focșaniului au jucat în Cupa Municipiului Vaslui într-o grupă cu vicecampioana națională CSM București și puternica echipă a Călărașiului! După care, în finala mică a competiției, focșănenii au întâlnit pe CSU Suceava, o grupare care a transferat în această vară jucători foarte buni, cât pentru o întreagă echipă, cu care să nu aibă grijile retrogradării după ce a revenit în primul eșalon valoric al handbalului românesc. Elevii profesorului Viorel Ciubotaru au arătat că au pot face față concurenței din Liga Națională, s-au exprimat ca o formație în creștere, care mai are rezerve de potențial de pus în valoare! Cu ceva mai mult de două săptămâni înainte de debutul turului, CSM Focșani 2007 dă semne consistente că poate face un campionat mult mai fructuos decât în 2005-2006!    
Rezultate:
CSM București – CSM Focșani 2007 25-25 (13-11)
Formația CSM Focșani 2007: Marocico, Rusu, Cloșcă – Cadăr – 4 goluri, Gramatic, Miroiu – 3, Popa – 2, Gheorghe, Èšuțu – 3, Mocanu, Rață – 1, Enache – 2, Eros, Răpciugă – 3, Năstăsie – 7.
Conduși de vicecampioni cu două goluri la pauză, focșănenii au recuperat în partea doua a meciului și au reușit remiza cu echipa care îi depășise la scor în ambele jocuri din campionatul trecut. 
Dunărea Călărași – CSM Focșani 2007 34 -30 (19-18)
Formația CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Popa – 2, Mocanu – 3, Èšuțu – 8, Ragea, Răpciugă – 6, Enache, Eros – 1, Miroiu – 1, Năstăsie – 5, Rață – 3, Gramatic – 1, Gheorghe, Cadăr.
Dunărea bătuse în meciul de sâmbătă la cinci goluri diferență pe CSM București ceea ce denota o puternică forță de joc, semnificativă chiar și pentru un turneu de pregătire. Era, deci, de văzut ce vor face în fața călărășenilor băieții Focșaniului, cu o echipă în care jucătorii veniți în intersezon se integrează din ce în ce mai bine! Au câștigat handbaliștii Dunării, dar scorul putea fi mai strâns dacă jucătorii CSM Focșani 2007 nu risipeau situații clare de a înscrie! Diferența de patru goluri cu care a pierdut în fața aceluiași adversar care câștigase la cinci puncte cu CSM București a dus CSM Focșani 2007 în finala mică.
CSM Focșani 2007 – CSU Suceava  27-34 (11-19)
Formația CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu -Popa -1, Mocanu – 3, Èšuțu – 4, Răpciugă – 1, Eros – 4, Năstăsie – 4, Rață – 5, Gramatic, Miroiu – 2, Gheorghe, Cadăr – 3. 
În jocul pentru locurile 3 și 4, CSM Focșani 2007 a întâlnit pe CSU Suceava, echipă în fața căreia pare a fi făcut un complex, după ce a pierduse toate cele trei întâlniri pe care le-au avut în perioada de pregătire: două, la Focșani, una la Memorialul Mihai Mironică. În finala mică de la Cupa Municipiului Vaslui, echipele au mers cap la cap până la 7-8, pentru ca până la pauză focșănenii să mai marcheze doar de patru ori și să primească 11 goluri! În partea a doua a meciului, sucevenii s-au dus la 10 goluri în față, însă CSM Focșani 2007 a recuperat pe final până la 27-34.
În formația focșăneană nu au jucat Băluț, accidentat în turneul de la Suceava, Enache, Ragea, Neață, toți cu ușoare afecțiuni care au impus un repaos la efort.  După meci, profesorul Viorel Ciubotaru mi-a declarat: „A fost un turneu bun, foarte util. Am făcut jocuri bune, dar am avut și momente în care a lipsit atitudinea, a intervenit relaxarea, iar jocul ne-a pedepsit! A fost limpede pentru noi toți că rezultatele se obțin doar cu muncă și cu atitudine! Tot limpede a fost că putem mai mult, că avem potențial! Și vom face așa încât să-l valorificăm în jocurile din campionat!”       
La 25 august, de la ora 18,30 și 26 august orele 11,00 CSM Focșani 2007 va juca în Sala Polivalentă ultimele partide de verificare, cu Politehnica Iași.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?