Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

Punctaje apropiate la concursul pentru șefia ISJ. Profesorul Dorin Cristea a devansat-o pe Livia Marcu


Concursul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea a avut loc vineri, la sediul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ). Au fost doi candidați, respectiv profesorul de istorie Dorin Cristea, care de altfel ocupă în interimat funcția de inspector școlar general, și profesoara de limba și literatura română Livia Marcu. Primul a predat la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, iar profesoara Marcu la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza.
Potrivit reprezentanților Biroului de Comunicare din cadrul MENCȘ, ambii candidați au fost declarați admiși, dar funcția va fi ocupată, în urma soluționării contestațiilor, ce cel care a obținut punctaj mai mare. Astfel, în urma susținerii celor trei probe, respectiv cea a analizei CV-ului, interviul și testul grilă, profesorul Dorin Cristea a acumulat 131,75 puncte. Contracandidata sa, profesoara Livia Marcu, a obținut doar 127,75 puncte. „Urmează perioada contestațiilor, după care vor fi stabilite rezultatele finale. După soluționarea contestațiilor, candidatul cu punctajul cel mai mare va fi numit inspector școlar general. Candidații au susținut trei probe: analiza CV-ului, interviul și testul grilă”, au transmis reprezentanții Biroului de Comunicare din cadrul MENCȘ.
Profesorul Dorin Cristea a refuzat să facă vreo declarație.
Candidații au trebuit să îndeplinească mai multe condiții. „a) este membru al corpului național de experți în managementul educațional; b) este absolvent al unei instituții de învățământ superior, cu diplomă de licență; c) este personal didactic titular în învățământ/într-o unitate de învățământ și are gradul didactic I sau titlul științific de doctor; d) are o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin 8 ani, dintre care cel puțin 5 în ultimii 10 ani; e) a obținut calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani și nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent; f) are recomandare / caracterizare vizând calitățile profesionale, manageriale și morale din partea consiliului profesoral al unității de învățământ sau din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar ori recomandarea senatului universității sau a organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea la data înscrierii la concurs; g) nu a desfășurat poliție politică și nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; h) este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare; i) la data susținerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare”, se arată în metodologia de organizare a concursului.
 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?