Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Direcția Agricolă va avea compartiment pentru zona montană


Direcția Agricolă va avea un compartiment pentru zona montană, conform reorganizării care ar trebui realizate în luna august. Noua structură și atribuțiile Direcției Agricole au fost lansate în dezbatere publică de către Ministerul Agriculturii. Proiectul de act normativ îi liniștește pe funcționarii publici din domeniu și prevede că numărul maxim de posturi pentru fiecare direcție va fi stabilit prin ordin al ministrului Agriculturii și dezvoltării rurale și se constituie prin însumarea numărului de posturi aferent tuturor structurilor desființate. „Personalul direcțiilor este format din personalul fostelor direcții pentru agricultură județene și a municipiului București, al caselor agronomului, al compartimentelor funcționale din subordinea Direcției monitorizare inspecții, verificare și control din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și cel al camerelor agricole județene”, prevede proiectul de act normativ.
Direcția Agricolă va fi finanțată parțial din venituri proprii și de la bugetul de stat. În acest sens, specialiștii Direcției vor putea asigura formare profesională inițială și continuă de specialitate în domeniul agriculturii, vor putea oferi servicii de consultanță și asistență tehnică de specialitate pentru întocmirea documentației în vederea accesării de fonduri europene și naționale, dar și „activități de informare a beneficiarilor și potențialilor beneficiari cu privire la acesarea măsurilor de sprijin din PNDR 2014-2020 și a schemelor de plăți directe și ajutoare naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, normele privind ecocondiționalitatea, codul de bune practici agricole privind nitrații, schemele de calitate naționale și europene, precum și activități de consiliere și instruire de specialitate a beneficiarilor măsurilor de mediu și climă din PNDR 2014-2020 pentru implementarea angajamentelor asumate în cadrul acestor măsuri”.
Vrancea va fi unul din cele 27 de județe unde la Direcția Agricolă va funcționa și un compartiment pentru zona montană. Acesta va funcționa în coordonarea tehnicometodologică a Agenției Zonei Montane, „în scopul aplicării la nivel local a strategiei și politicilor pentru dezvoltarea și protecția zonei montane din România”. De remarcat că, deși activitatea de inspecție a revenit la Direcți Agricolă, coordonarea inspectorilor va fi realizată, din punct de vedere tehnic și metodologic, de
către Direcția monitorizare, inspecții, verificare și control din cadrul Ministerului
Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care aprobă planul tematic anual de inspecții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?