Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Spectacol Aviatic Internațional, astăzi, la București


Bucharest International Air Show (BIAS), cel mai mare show aerian din România, reunește la cea de a VIII-a ediție 100 de aeronave civile și militare în evoluții aeriene și expuse publicului, precum și 250 de piloți și parașutiști din nouă țări, care vor avea evoluții aeriene de mare spectaculozitate. BIAS 2016 va fi un spectacol de forță aeriană și precizie matematică, în care așii aviației militare și civile din România, dar și din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania, vor oferi spectatorilor cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, au spus, vineri, organizatorii, într-o conferință dedicată evenimentului. ‘Sper ca această ediție să depășească standardele edițiilor anterioare, deoarece vrem să arătăm că experiența ne învață să reducem din minusurile edițiilor anterioare. Sper că evenimentul va fi unul de succes și va asigura toate normele de siguranță aplicabile aviației’, a declarat directorul general interimar al Companiei Naționale Aeroporturi București, Cosmin-Cătălin Peșteșan.
    Evenimentul va avea loc sâmbătă, pe Aeroportul Internațional București Băneasa — Aurel Vlaicu. Intrarea publicului este liberă. ‘Este un BIAS diferit. Sunt evoluții noi. O să vedeți aeronave noi, foarte multe reactive, puternice. Este un BIAS în forță. Sunt peste 100 de aeronave prezente. Față de anii trecuți, vom avea un program continuu. Împreună cu forțele aeriene vom prezenta un program dinamic, se vor face treceri de la aeronave motorizate la aeronave nemotorizate. Va fi spectaculos, dar publicul trebuie atenționat că va fi foarte cald și trebuie să-și ia măsuri împotriva caniculei’, a spus directorul general al Aeroclubului Romaniei, George Rotaru. Acesta a precizat că pasionații de aviație vor putea vedea și o expoziție statică diversificată, comparativ cu anii precedenți.  La BIAS 2016 evoluează și profesioniștii din elita Forțelor Aeriene Române. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, exercițiile de poliție aeriană și de sprijin pentru desant aerian executate de Forțele Aeriene Române.
    Spectacolul aviatic este garantat de prezența așilor Aeroclubului României, Hawks of Romania, Vulturii tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de parașutiștii formației Blue Wings. Artiștii zborului acrobatic, austriecii de la Flyng Bulls, vor evolua cu două aeronave unice — F4U Corsair și B 25 Mitchell. La BIAS va participa și pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobație aeriană. Pe parcursul evenimentului vor evolua și celebrii ‘Icarii acrobatici’, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini. BIAS 2016 se va închide sâmbătă seara, după ora 21,30, cu un concert susținut de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici. Organizatorii BIAS sunt Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională Aeroporturi București, Aeroclubul României, ROMATSA, Clubul Sportiv AIBO, Ministerul Apărării Naționale prin Forțele Aeriene Române, Ministerul Economiei, prin ROMAERO. Organizatorii roagă publicul participant să vină la eveniment cu transportul în comun dată fiind lipsa spațiilor de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?