Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Un focșănean ne-a adus un ȚÂNȚAR TIGRU la redacție


Un focșănean a venit ieri seară la redacția „Monitorul de Vrancea” cu un țânțar tigru. Acesta îl ținea într-o cutie și a spus că l-a prins în Focșani în zona unităților militare din Sud, atunci când insecta s-a așezat pe soția sa. Bărbatul spune că nu a reușit să o înțepe pe soția sa, deoarece a fost repede observat și îndepărtat. „Eram cu soția și mergeam prin zona unităților militare din Sud. La un moment dat aceasta a văzut un țânțar care s-a pus pe ea. L-a dat repede jos cu mâna și când ne-am uitat mai bine am observat că era altfel decât unul obișnuit. L-am studiat cu atenție și credem că este țânțarul tigru, după dungile albe”, a spus focșăneanul care se numește Mihail.
    Conform www.stiripesurse.ro, țânțarul-tigru („Aedes albopictus”) este extrem de periculos, fiind purtător a peste 20 de boli tropicale grave. Printre altele, acesta poate transmite virusul care provoacă meningita West Nile. Denga este un alt virus periculos, care poate produce febră mare, convulsii și hemoragii. Astfel de complicații severe pot duce la deces. Potrivit presei, biologii atrăgeau atenția, la mijlocul lunii trecute, că România s-ar putea confrunta cu o invazie de astfel de insecte periculoase, ca urmare a temperaturilor ridicate. Conform unei prezentări publicate pe site-ul Societății Române de Microbiologie, țânțarul- tigru este introdus în diverse țări, prin import de anvelope uzate și de bambus.

Cum poate fi recunoscut

    Insecta poate fi recunoscută ușor, fiind neagră cu dungulițe albe pe corp și membre. În cazul în care, în urma unei ciupituri de țânțar, prezentați simptome precum febră, dureri de cap, vomă, greață, dureri musculare și articulare, trebuie să vă prezentați de urgență la doctor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?