Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Consilierul județean Viorica Pleșa și-a dat demisia din PNL, consilierul local Ionuț Filimon a fost exclus din partid


Consilierul local liberal Ionuț Filimon și-ar putea pierde mandatul după ce a fost exclus, luni seară, din PNL. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Biroului Politic al PNL Focșani, convocată la inițiativa lui președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma, cel care deține și interimatul la președinția organizației municipale. Decizia de excludere are la bază problemele de ordin penal pe care Filimon le-ar fi avut în trecut. Totodată, Filimon a mai fost acuzat că ar fi adus o serie de acuzații și amenințări la adresa unor colegi de partid, inclusiv a președintelui organizației județene. Hotărârea de excludere a lui Ionuț Filimon din PNL a fost luată în ședința Biroului Politic al PNL Focșani cu votul a 38 de membri. Nouă peneliști au votat împotriva excluderii. Surse din interiorul PNL susțin că, în realitate, ședința ar fi fost nestatutară, iar pentru obținerea de cvorum au fost aduși așa ziși membri de partid care nici nu mai știu unde este sediul PNL și nu ar fi membri ai BPL Focșani.
    Aceleași surse liberale susțin că ședința de luni seară a demonstrat încă o dată că se dorește excluderea în special a liberalilor proveniți din fostul PDL și care nu sunt de acord cu politica heirupistă a lui Toma. Motivul pentru care Filimon a fost demis nu ar fi conform statutului, dovadă fiind cazierul judiciar curat pe care l-a prezentat acesta la înscrierea în competiția electorală. Mai mult, apropiații lui Filimon ne-au confirmat că acesta a început deja procedurile și îi va chema în instanță pe mai mulți membri PNL care au răspândit informații defăimătoare despre el pe facebook. Decizia finala nu va fi luată în PNL Vrancea, ci la Comisa de Regulament, Etică și Litigii de la nivel național. Asta pentru că, după cum ne-a spus un apropiat al său, Ionuț Filimon va contesta decizia de excludere din partid. Până atunci, Cătălin Toma nu va putea face pasul decisiv în acest caz și anume înlocuirea lui Filimon din Consiliul Local Focșani cu unul dintre fidelii săi. „Ionuț va contesta decizia de excludere. A muncit foarte mult pentru partid și nu acceptă o asemenea decizie nestatutară. Săptămâna trecută a fost ales în Biroul Permanent Județean, iar acum vor să îl excludă. Când au luat decizia corectă? Se vede că este o răfuială și decizia finală va trebui luată de conducerea de la București”, ne-a spus un apropiat al lui Filimon.

Viorica Pleșa și-a dat demisia

    Consilierul județean liberal, Viorica Pleșa, și-a dat demisia din funcția de ales județean. Decizia vine după ce, subit, liberalii și-au adus aminte că unii aleși au sau au avut probleme de natură penală. „În urma discuțiilor purtate și a evenimentelor din ultima perioadă, doamna Viorica Pleșa și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean. Președintele Cătălin Toma a acceptat demisia, iar zilele următoare se vor face demersurile necesare înlocuirii în cadrul Consiliului Județean Vrancea”, se arată pe pagina de Facebook a PNL Vrancea.
    Monitorul de Vrancea a scris încă de la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale că Viorica Pleșa a avut probleme de integritate morală, dar aceste dezvăluiri nu au contat tocmai pentru liberalii care acum solicită demisia mai multor aleși locali.
    Compania de Utilități Publice (CUP ) Focșani nu a reușit să recupereze prejudiciul creat de Viorica Pleșa, fostă Baciu, fost contabil în cadrul Oficiului Cumpărări-Vânzări de Locuințe (OCVL) din CUP SA, care a fost condamnată la 5 ani de închisoare în anul 2003, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare, pentru că ar fi furat suma de 1,5 miliarde de lei vechi. „Procesul de recuperare a pagubei s-a purtat de către SC CUP SA Focșani, hotărârea judecătorească a fost dată în executare doar că numita Viorica Baciu/Pleșa înstrăinându-și toate bunurile și neangajându-se în muncă, executorul judecătoresc nu a putut finaliza executarea”, susțin oficialii CUP.

Miza –  alegerile parlamentare

    Așa cum Monitorul de Vrancea a mai scris, în realitate, așa zisa epurare politică ar avea la bază impunerea unor candidați la alegerile parlamentare din această toamnă. În prezent, în PNL există mai multe grupuri și fiecare grup vrea să își impună proprii candidați pe locurile eligibile de la Camera Deputaților și Senat, să facă pasul spre scena politică din Capitală. Însă locurile eligibile sunt puține, pentru că vrâncenii nu iubesc liberalii, iar candidații sunt mulți. Surse oficiale din cadrul PNL spun că pe lista doritorilor pentru un loc în Parlament sunt Cătălin Toma, Fevronia Stoica, ce ar forma una dintre tabere. De partea cealaltă se află Ion Ștefan și Nini Săpunaru. De aici și răfuielile politice de la organizația municipală Focșani, unde s-a ajuns la numirea a trei președinți într-o singură săptămână. Primul înlocuit a fost Cristian Bălosu, în locul căruia a venit Ion Ștefan care, după o singură zi, a fost debarcat de Cătălin Toma. În cazul lui Ion Ștefan, pare să fie treabă de destin: o noapte primar, o zi președinte…. Gurile rele din PNL spun că gruparea din jurul lui Toma ar fi dorit să scape de Ion Ștefan pentru că acesta ar fi intenționat să revendice funcția de președinte al organizației județene.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?