Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Șoferi cu dosare penale după ce au fost prinși băuți la volan


Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce au condus sub influența băuturilor alcoolice sau după ce au încălcat normele legale potrivit Codului Rutier. „La data de 10 iulie a.c., orele 07.20, polițiștii rutieri au depistat pe strada Brăilei din municipiul Focșani, un bărbat de 46 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se arată în comunicatul de presă primit de la IPJ Vrancea.
Aceeași stradă, dar a doua zi. Un alt șofer a fost surprins băut la volan, pe numele său fiind întocmit dosar penal. „La data de 11 iulie a.c., ora 01.09, polițiștii rutieri au depistat pe strada Brăilei din municipiul Focșani, un bărbat de 26 ani, din comuna Broșteni, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se mai specifică în comunicat.
Filtrul poliției de pe strada Brăilei a surprins un alt bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice chiar la primele ore ale dimineții. „La data de 11 iulie a.c., ora 05.06, polițiștii rutieri au depistat pe strada Brăilei din municipiul Focșani, un bărbat de 53 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au transmis polițiștii rutieri.
Tot cu dosar penal s-a ales și un bărbat de 61 de ani, pentru același gen de  infracțiune. „La data de 9 iulie a.c., orele 18.53, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 61 ani, din comuna Movilița, în timp ce conducea un tractor rutier aflându-se sub influența băuturilor alcoolice (0,44 mg /l alcool pur în aerul expirat), motiv pentru care s-a procedat la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal”, potrivit oamenilor legii.
Un gălățean a fost prins de oamenii legii în timp ce conducea un motor de tăiat lemne, el având o concentrație de alcool de 0,71 mg/l. „La data de 9 iulie a.c., orele 08.40, polițiștii rutieri au depistat pe raza orașului Panciu, un bărbat de 42 ani, din comuna Matca, județul Galați, în timp ce conducea un autovehiculul (motor de debitat material lemnos) neînmatriculat/ neînregistrat și sub influența băuturilor alcoolice (0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat). S-au recoltat două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se arată în comunicatul de presă de la IPJ Vrancea.
Cu dosar penal s-a ales și un bărbat de 32 de ani din Tîmboiesti, deoarece a condus autoturismul și băut, dar și fără permis. „La data de 9 iulie a.c., orele 23.15, polițiștii din Sihlea și Slobozia Bradului au depistat pe DJ202 E, în comuna Tîmboiesti, sat Slimnic, un bărbat de 32 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie auto. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se mai arată în comunicat.
În Focșani, un tânăr de doar 23 de ani a fost surprins de polițiști în timp ce conducea sub influența băuturilor alcolice. „La data 10 iulie a.c., orele 03.30, polițiștii rutieri au depistat un tânăr de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe b-dul Bucuresti din municipiul Focșani, având o concentrație de 0,70 mg/l alcool în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-a recoltat o mostră biologică în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând prelevarea celei de-a doua mostre. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se mai arată în comunicatul primit de la IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?