Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Serată de poezie americană la Biblioteca Judeţeană


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va găzdui joi, 7 iulie a.c., începând cu ora 17.00, lansarea cărții „Edible Flowers” a poetei focșănene Lucia Cherciu. Evenimentul va avea loc în Sala „Virgil Huzum” din Sediul Central al instituției de cultură vrâncene, situat pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 13.
„Vă invităm, cu acest prilej, la o seară de lectură publică a unor fragmente reprezentative din opera autoarei”, transmit reprezentații Bibliotecii, prin comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Lucia Cherciu este profesoară de engleză la State University of New York Dutchess din Poughkeepsie, New York, unde predă cursuri de Literatură Americană și Creație Literară. Este autoarea unei cărți de poezie în engleză, „Edible Flowers” („Flori Comestibile”) publicată de Main Street Rag în 2015, care se poate găsi la adresa web http://mainstreetrag.com/bookstore/product/edible-flowers, și a fost finalistă pentru premiul de poezie „Eugene Paul Nassar”. De asemenea, a publicat două cărți de poezie în limba română și anume: „Lepădarea de Limbă” (Editura Vinea 2009) și „Altoiul Râsului” (Editura Brumar 2010). Poezia sa a apărut în numeroase reviste literare, precum „Connecticut Review”, „Connotation Press,” „Cortland Review,” „ISLE”, „Memoir,” „Paterson Literary Review”, „The Prose-Poem Project”, „Oglinda Literară”, „Pro Saeculum”, „Salonul Literar”, „Timpul”, „Hyperion”, „Contrapunct” și „Astra”. „Poeziile sale au fost premiate în cadrul concursului „Unrequited” și au fost nominalizate de două ori pentru un Pushcart Prize și Best of the Net. Cea mai recentă carte, „Train Ride to Bucharest” este în curs de apariție la editura Sheep Meadow Press. Pe internet, autoarea se poate găsi pe site-ul www.luciacherciu.webs.com”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?