Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Șef de district silvic anchetat pentru neglijență în serviciu


Un șef de district silvic din localitatea Ruginești este cercetat pentru neglijență în serviciu. Bărbatul este acuzat că în perioada 2014-2015 ar fi efectuat în mod defectuos inspecții de fond, aducând astfel însemnate pagube fondului forestier proprietate de stat, prin tăierea ilegală de arbori.
Oamenii legii susțin că șeful de district ar fi închis ochii asupra unor tăieri ilegale de arbori. Organele de control au identificat în cantonul respectiv 286 de cioate provenind din arbori nemarcați de inculpat. Prejudiciul calculat s-ar ridica la suma de aproximativ 13.000 de lei. „La data de 23 iunie a.c., pe raza comunei Ruginești, în urma documentării activității infracționale, s-a constatat faptul că un bărbat din localitate, în calitate de șef de district, a efectuat în mod defectuos, în perioada 2014 – 2015, inspecții de fond, constatând doar o parte a pagubelor produse fondului forestier proprietate de stat prin tăierea ilegală de arbori. Cu ocazia controlului efectuat de către reprezentanții Direcției Silvice Vrancea, în perioada 28.05.2016 – 07 iunie a.c., în cantonul respectiv au fost identificate un număr de 286 cioate provenind de la arbori nemarcați, cu un volum de 66,97 mc, pentru care s-a calculat o valoare a prejudiciului de 12.685,098 lei, cu TVA inclus. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de art. 298 din Codul Penal”, se arată în comunicatul de presă de la IPJ Vrancea.

Cercetați pentru tăiere ilegală de arbori
 
Tot în urma controalelor efectuate de oamenii legii, a fost identificat un bărbat din Păulești care a tăiat opt arbori, pe care i-a transportat acasă la el. Acesta este cercetat pentru tăiere fără drept de arbori. „La data de 23 iunie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Păulești, punctul «Delnița», a fost identificat un bărbat din localitate, care a tăiat fără drept din suprafața de pădure proprietate un număr de 8 arbori din specia salcâm, care nu purtau amprenta unui dispozitiv special de marcat de formă circulară, materialul lemnos fiind transportat la domiciliul său. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «tăiere fără drept de arbori», faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic”, se arată în același comunicat.
Pentru aceeași infracțiune este cercetat și un bărbat din comuna Fitionești, care ar fi tăiat 6 stejari fără a avea autorizație. „La data de 25 iunie a.c., în fondul forestier de pe raza comunei Fitionești – punctul «Stoia», a fost identificat un bărbat din localitate, care a tăiat fără drept și sustras un număr de 6 arbori din specia stejar. În cauză sunt efectuate cercetări conform prevederilor art. 107 (tăiere fără drept de arbori) și art. 109 (furt de arbori), din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic”, se mai precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?