Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Consiliul Local Mărășești a fost constituit. Noul viceprimar este fostul comandant al Poliției Transporturi Feroviare


Primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic, a depus, ieri, jurământul de învestitură pentru un nou mandat de patru ani. Tot în cadrul ședinței de ieri s-a constituit Consiliul Local. Noul Consiliu Local al orașului Mărășești este format din 17 consilieri, dintre care 10 PSD, 5 PNL și 2 ALDE. Cetățenii orașului Mărășești au acordat cea mai mare încredere candidaților PSD, partid care va deține majoritatea în Consiliul Local în mandatul 2016 – 2020. Primarul Valerică Chitic, reconfirmat în funcție la alegerile locale, va avea susținerea necesară în Consiliul Local pentru implementarea proiectelor necesare dezvoltării orașului. Componența Consiliului Local Mărășești a suferit câteva modificări față de cea stabilită în urmă alegerilor. Patru consilieri PSD s-au retras deoarece ocupă funcții în administrația locală și au fost înlocuiți de alți patru candidați aflați pe lista de supleanți. Unul dintre cei schimbați este chiar primarul Valerică Chitic, care s-a aflat pe prima poziție pe lista PSD. De asemenea, au mai renunțat la mandate Ștefan Irescu, Ionuț Bulancea și Emilian Brașov. În locul acestora au fost validați următorii consilieri: Silviu Marian Chirilă, Mihaela Lazăr, Minu Măcrescu, Florica Tănase. În perioada următoare trebuie să își clarifice situația Daniel Drăgan, consilier PNL, care deține și funcția de director al Căminului de persoane vârstnice „O nouă șansă”, aflat în subordinea autorităților locale. Acesta trebuie să aleagă în termen de 15 zile funcția pentru care optează.
    În cadrul ședinței Consiliului Local Mărășești a fost ales și viceprimarul orașului. Pentru această funcție și-au depus candidaturile Cătălin Arghire (PSD) și Daniel Drăgan. Cătălin Arghire a fost ales viceprimar cu 12 voturi, deoarece pe lângă cele 10 ale PSD a primit și susținerea celor doi consilieri locali ALDE.  Noul viceprimar al orașului Mărășești este o persoană cunoscută deoarece a avut o carieră îndelungată în Poliție, unde a ajuns până în poziția de comandant al Poliției Transporturi Feroviare. Acesta s-a pensionat recent și a decis să se implice în viața comunității, alături de echipa PSD Mărășești. „Voi depune toate eforturile și priceperea de care dispun, împreună cu colegii mei, pentru ca orașul Mărășești să aibă o dezvoltare cât mai frumoasă. Îmi exprim încrederea că echipa domnului primar Valerică Chitic va pune în practică programe cât mai bune, care să ducă la dezvoltarea orașului. Pentru mine este o onoare faptul că am fost ales și sper să mă ridic la înălțimea așteptărilor dumneavoastră”, a declarat viceprimarul Cătălin Arghire.

    Cu ocazia constituirii Consiliului Local Mărășești a depus jurământul de primar social democratul Valerică Chitic, care se află la al doilea mandat în această funcție. „Vreau să le mulțumesc locuitorilor orașului pentru modul în care au votat la alegerile din 5 iunie și pentru faptul că și-au exprimat în număr mare opțiunea electorală pentru candidații PSD, ceea ce ne onorează și ne obligă în același timp să le îndeplinim așteptările. Mulțumesc colegilor din PSD care au obținut acest rezultat, domnului Cătălin Arghire, cu care sper că voi face o echipă foarte bună în îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am asumat”, a declarat primarul Valerică Chitic.
    Componența Consiliului Local Mărășești, în urma alegerilor locale din 5 iunie 2016 este următoarea: Arghire Cătălin-PSD, Baclov Mihaela-Beatrice -PNL, Boeru Gina-PSD, Chirilă Silviu – Marian-PSD, Ciontu Elisabeta-PNL, Cosor Ghiță-PSD, Crăițeanu Marius – Florin-PSD, Drăgan Daniel-PNL, Iordache Lenuța-PSD, Lazăr-Costea Mirela – Ramona-PSD, Lupașcu Emilian-PNL,  Măcrescu Minu – Gheorghe-PSD, Mihalcea Daniela-PSD, Radu Emil-PNL, Rusu Gheorghe-ALDE, Tănase Florica-PSD, Voicu Iulian-ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?