Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO și GALERIE FOTO : Marian Oprișan, un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Vrancea


Președintele în funcție al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, a fost ales de consilierii județeni pentru un nou mandat la conducerea administrației județene, la ședința de constituire care a avut loc ieri după amiază. Alături îi vor fi în continuare vicepreședinții Dragoș Bîrlădeanu (PSD) și Ionel Cel Mare (ALDE). Partidul Social Democrat are 18 consilieri județeni, PNL – 13, iar ALDE – 2. Marian Oprișan a fost ales cu votul a 21 de consilieri, ceea ce înseamnă că a fost votat inclusiv de un liberal.

    A fost o ședință festivă în cadrul căreia au depus jurământul cei 33 de consilieri județeni aleși la 5 iunie de către cetățenii județului Vrancea. Ședința de constituire a fost condusă de cel mai vârstnic consilier județean, Ștefan Buzărnescu, ajutat de consilierii cei mai tineri. Marian Oprișan a fost singurul candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, liberalii spunând că nu au candidați pentru cele trei funcții de conducere.

    La momentul festiv au fost prezenți și Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, primarul ales al Focșaniului, Cristi Misăilă, numeroși invitați de la instituții publice deconcentrate. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a arătat că este o prezență firească întrucât în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, „arhiepiscopul este prin excelență părintele spiritual al tuturor credincioșilor care au fost încredințați spre păstorire”. ÎPS Ciprian le-a transmis consilierilor județeni ca în noul mandat să coopereze „frățește” și a făcut un apel pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Sfânta Parascheva din Focșani. „Este extrem de necesar și benefic să cooperăm pentru ducerea la îndeplinire a unor proiecte necesare atât cetățenilor din urbea Focșaniului cât și din județul Vrancea. Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei este prezentă alături de dumneavoastră, de celelalte instituții publice, binecuvintează întotdeauna lucrările care se fac bine spre folosul cetățenilor și, de asemenea, cooperează cu oricine dorește să se implice în implementarea unor proiecte benefice pentru cetățeni. Fac un apel să fiți un trup și un suflet în ceea ce privește ducerea la îndeplinire a obiectivului cel mai important, pentru Arhiepiscopie dar și pentru dumneavoastră, Catedrala Sfânta Parascheva din Focșani. La nivel public a intrat ca un leitmotiv Catedrala Mântuirii Neamului, dar și aceasta este o catedrală a Mântuirii Neamului, adică a urmașilor Vrâncioaiei. Îmi doresc foarte mult să ducem la sfârșit acest obiectiv și fără îndoială putem face, cu sprijinul dumneavoastră, al Consiliului Județean, al Consiliului Local. Vă rog să fiți alături de Arhiepiscopie”, a spus Înaltpreasfințitul Ciprian.

    Consiliul Județean Vrancea va fi condus de președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan. Acesta va fi ajutat de vicepreședinții Dragoș Bîrlădeanu și Ionel Cel Mare. Ceilalți consilieri județeni sunt Nicușor Halici, Constantin Guguianu, Doru Bălan, Vasile Melinte, Rodica Boboc, Åžtefan Buzărnescu, Nicușor Blîndu, Dănuț Cristian, Laurențiu Marin, Valentin Ochean, Aura Eșanu, Cătălin Răducanu, Cătălin Ghețu, Adrian Badiu, Mircea Adam, Claudiu George Nica – de la PSD, Ion Oprea, Liviu Bostan, Viorica Pleșa, Dorina Vraciu, Florin Nedelcu, Norocel Pompiliu Stroe, Cristinel Irimia, Emilian Diaconu, Adrian Vasile Crețu, Ovidiu Burdușa, Alexandru Epure, Sorin Robu, Alin Olteanu – de la PNL, Dorina Săpunaru – ALDE.

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?