Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Crosul ”Ziua Olimpică” – succes de participare!


Crosul „Ziua Olimpică” ajuns la a VI-a ediție, organizat de Academia Olimpică Română, reprezentată de profesorul Cătălin Pionescu, directorul Filialei Vrancea, și profesorul Florin Eufrosie, a adus la start, sâmbătă 28 mai, în Parcul central din Adjud, peste 270 de participanți. Începerea competiției a fost precedată de un moment evocator, în care profesorul Gheorghe Catrinescu, cel care, într-o într-o ștafetă din care au mai făcut parte profesorii Emil Dumitru și Ion Ciortan, a purtat flacăra olimpică în 1980, în trecerea sa prin Adjud, a vorbit despre semnificația acelui eveniment și a mișcării olimpice!
    La Crosul de sâmbăta trecută, de la Adjud, spiritul olimpic a fost în mod remarcabil exprimat: la competiție au luat parte concurenți de la Centrul de recuperare neuropsihică Răcăciuni și de la Centrul pentru persoane cu dizabilități Carta Adjud. Pe aleile Parcului central al orașului s-au întrecut alergători de la vârsta preșcolarilor până la seniori. Au câștigat toți competitorii, pentru că au făcut mișcare pentru sănătate și au dat sens spiritului olimpic. Totuși organizatorii au acordat primilor trei clasați diplome, medalii de podium și șepci, iar ceilalți concurenți au primit diplome și medalii de participare.
Așa cum mi-a declarat profesorul Cătălin Pionescu, premiile au fost oferite de Academia Olimpică Română, Filiala Vrancea și Liceul Teoretic Emil Botta Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?