Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Casă bătrânească în flăcări, în Bordeștii de Jos


O casă bătrânească din satul Bordeștii de Jos, comuna Bordești, a fost cuprinsă de flăcări ieri, în jurul prânzului. Potrivit reprezentanților ISU Vrancea, locuința are o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, fiind afectat acoperișul și câteva bunuri dintr-o cameră.
Flăcările au fost stinse de pompieri, care s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de stins incendii și o mașină SMURD. Nu au fost înregistrate victime. „Este vorba despre o casă bătrânească, care are o suprafață de 80 mp. În urma incediului, au ars acoperișul casei și câteva bunuri dintr-o cameră”, a transmis purtătorul de cuvânt din cadrul ISU Vrancea, locotenent Paul Bîndar.
Primarul comunei Bordești, Gheorghe Tătaru, a declarat că proprietarul casei are 70 de ani. Edilul a precizat că administrația locală se va mobiliza, pentru ca acesta  să aibă unde locui. „Cetățeanul Dumitru Cioacătă, în vârstă de 70 de ani, a aprins focul la sobă și a plecat de acasă în punctul Corbu, unde are un teren. Focul s-a aprins și au sărit din sobă mai multe scântei, care au ajuns pe pat. De aici s-a extins în toată încăperea. Vecini au văzut că iese foc din acoperiș, s-au alarmat și au sunat la pompieri. Eu am ajuns imediat la fața locului, împreună cu polițiștii de la postul comunal, iar după noi, la 10 minute, au ajuns și echipajele de pompieri. Focul a fost stins, dar a ars acoperișul, camera unde avea soba și toate bunurile din încăpere. Mâine (astăzi-n.r.) voi avea o ședință cu aparatul de specialitate din primărie, pentru a găsi o soluție cât mai rapidă. Ne vom mobiliza și vom face în așa fel încât bătrânul să aibă condiții omenești de locuit”, a declarat primarul comunei Bordești, Gheorghe Tătaru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?