Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

GALERIE FOTO : Spitalul Judeţean are COMPUTER TOMOGRAF! Este montat de o echipă de specialişti germani


O echipă de specialiști germani a început, ieri, montarea computerului tomograf achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Aparatura fabricată de Siemens este una sofisticată, de ultimă generație și foarte performantă. Directorul Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, a declarat că după aproape 7 ani de așteptări, Spitalul Județean are în sfârșit un Computer Tomograf de ultimă generație produs de celebra firma Siemens din Germania, fiind astfel cel mai performant din Focșani. „Spitalul a început licitația acestui aparat cu aproape un an în urmă și tot de atunci lucrăm la amenajarea spațiului în vederea montării. Inginerii germani vor termina de montat partea mecanică săptămâna aceasta, urmând să facem demersurile să obținem autorizația de instalare electrică și apoi utilizare către CNCAN. Sperăm ca într-un termen cât mai scurt să obținem aceste autorizări și să putem să-l folosim în interesul pacientului”, a precizat Constantin Mîndrilă.
    Directorul Spitalului Județean a ținut să precizeze că toate aceste investiții au fost posibile ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la Ministerul Sănătății. „Å¢in să mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în alocarea celor peste 25 milioane de lei pentru dotarea cu aparatura medicală necesară desfășurării în bune condiții a activității din această unitate medicală”, a precizat Constantin Mîndrilă.

Investiții în aparatură în valoare de 25 de milioane de lei

    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a făcut  investiții în aparatură modernă de specialitate în valoare de 25 de milioane de lei. Programul investițional a demarat în 2015 și continuă și astăzi. Directorul Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, a precizat că Ministerul Sănătății a alocat acești bani ca urmare a intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la ministrul Sănătății.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că sănătatea trebuie să rămână o prioritate a tuturor celor cărora le pasă de oameni. Acesta a arătat că, din păcate, nepăsarea și lăcomia unora au adus aproape în colaps sistemul sanitar, „o realitate cu care noi ne confruntăm zi de zi”. „Deși ne-am dori, minuni nu se pot face peste noapte, dar cu preocupare și muncă poți îndrepta lucrurile. Este ceea ce noi facem zi de zi la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Acest spital a fost dat în folosință în 1972 și de atunci nu a mai beneficiat, decât sporadic, de dotare cu aparatură modernă. Până în 2015, când am făcut toate demersurile necesare pentru ca și Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon” să poată fi dotat cu aparatură de ultimă generație. Din 2015 și până în prezent, la Focșani au sosit aparate care însumează 25 milioane lei și care au transformat spitalul, dintr-o unitate sanitară care oferea servicii la standardele din ’80, într-o unitate sanitară care poate oferi servicii medicale la standarde actuale”, a precizat Marian Oprișan.
    Au fost dotate cu echipamente nouă săli de operații, au fost montate aparate noi de radiologie și de video-endoscopie. De asemenea, la Secția ATI au fost instalate șase aparate de anestezie de înaltă performanță, iar ecografe de ultimă generație au fost montate la secția Interne, Gastro-enterologie, Ambulatoriu. Blocul operator a fost dotat cu un microscop oftalmologic care permite realizarea de operații extrem de complicate și cu un microscop chirurgical de ultimă generație. „Acestea sunt fapte, nu vorbe! Acestea sunt lucrurile pe care noi, zi de zi, le facem pentru sănătatea dumneavoastră, cu pași mici dar siguri pentru că știm de unde am plecat și știm că vrem să transformăm Spitalul de Urgență «Sfântul Pantelimon» într-o unitate sanitară de prim rang în Regiunea de Sud-Est și o vom face cu sprijinul și încrederea cetățenilor județului Vrancea!”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?