Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cristi Misăilă: Vreau să facem din sportul de masă o prioritate a Primăriei Focșani


Cristi-Valentin Misăilă este candidatul PSD la Primăria Municipiului Focșani. „Monitorul de Vrancea” a discutat cu candidatul social democrat despre prioritățile sale ca primar al municipiului Focșani în perioada 2016-2020. Cristi Misăilă are 41 de ani, cu o experiență de 17 ani în administrația publică, și vrea ca Municipiul Focșani să fie un oraș sigur, cu străzi reabilitate, școli și licee moderne, parcuri, spații verzi și servicii medicale de nivel european.

Reporter: Domnule Misăilă, programul dumneavoastră pune accent pe îmbunătățirea calității vieții locuitorilor municipiului Focșani. Una dintre problemele reclamate de cetățeni este absența unor baze sportive deschise iubitorilor de mișcare. Care este viziunea dumneavoastră ca viitor primar al municipiului?
Cristi Misăilă
: În momentul de față, unele dintre prioritățile cetățenilor municipiului Focșani, în special familiile tinere care au copii, sunt cele legate de sport și sănătate. Cred că această tendință este una extrem de benefică pentru oameni deoarece sănătatea ta, a copilului tău este mai bună atunci când face sport, problemele de sănătate apar din ce în ce mai rar. Prin urmare, aceasta va fi una dintre prioritățile mele ca primar al municipiului Focșani în perioada 2016-2020. Vreau să facem din sportul de masă o prioritate a Primăriei Focșani, nu doar o chestiune la marginea activităților administrației locale.
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este reabilitarea și modernizarea bazelor sportive existente în Focșani. În municipiul Focșani, pe de o parte, avem baze sportive administrate de administrația publică locală și baze sportive aflate în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului. Consider că toate bazele sportive din municipiul Focșani trebuie să fie administrate de către responsabilii locali, iar ele trebuie să fie deschise sportului de masă și nu exclusiv sportului de performanță, cum este cazul bazelor sportive din Focșani aflate în proprietatea administrației centrale din sport.

Reporter: Cum veți rezolva problema bazelor sportive precum cea de la Stadionul Tineretului ?
Cristi Misăilă: În primul rând, noi ne dorim reabilitarea Stadionului Tineretului, realizarea unei piste de alergare destinată celor care iubesc sportul, care fac jogging, care merg în fiecare seară să alerge pe acest stadion. În același timp, Stadionul Tineretului este un stadion dedicat rugbiului și trebuie refăcute tribunele, trebuie refăcute vestiarele, trebuie amenajate toalete decente atât pentru sportivi dar și pentru spectatorii care vin la competiții sau focșănenii care vin și aleargă seara pe stadion. Acolo trebuie regândită toată baza sportivă încât să fie deschisă acestui segment de sportivi. Mă refer atât la focșănenii care aleargă din plăcere dar și la copii de 6-10 ani care practică fotbalul în cadrul asociațiilor sportive private din Focșani.
Un alt segment extrem de important din zona sportivă este cel legat de tenis. Clubul Sportiv Municipal 2007 Focșani are o grupă sportivă și a realizat o bază sportivă cu două terenuri de tenis pe suprafață rapidă din Parcul Bălcescu. Mai sunt terenurile de zgură din Sud, din proprietatea Clubului Sportiv Unirea Focșani din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. Cred că și aceste terenuri ar trebui gestionate, într-un parteneriat sau altă formă, de către autoritatea locală pentru a putea reface tribunele, vestiarele și a dezvolta acea zonă. Performanțele din tenisul național românesc au dus la o creștere a simpatiei față de acest sport. Din ce în ce mai mulți copii, tineri, merg și practică acest sport.

Reporter: În ultimul an au existat discuții referitoare la preluarea Sălii Polivalente de către municipiul Focșani. Susțineți o asemenea idee?
Cristi Misăilă: Cred că o problemă în Focșani este practicarea acțiunilor sportive în perioada sezonului rece, sportul indoor, când iubitorii de mișcare nu mai pot alerga pe stadion iar tinerii nu mai pot practica sport pe terenurile deschise. Consider că cea mai bună variantă ar fi preluarea Sălii Polivalente și regândirea ei în așa fel încât această sală să asigure cele mai bune condiții pentru sportivii de performanță din Focșani. În același timp vreau să realizăm o bază sportivă care să fie deschisă focșănenilor care practică sport. Printr-un proiect din fonduri europene vreau să realizăm o bază sportivă la Liceul cu program sportiv care să fie utilizată atât de sportivii de aici dar și de iubitorii de sport din municipiu. Trebuie să asigurăm condiții și pentru alte categorii de sportivi, cei care practică șahul sau cei care practică artele marțiale și care apelează la săli improvizate sau în interiorului sălilor de sport ale unităților de învățământ. Trebuie identificate soluții pentru a crea cât mai multe variante, alternative, pentru ca și aceste categorii de sportivi să aibă locuri dedicate unde să își desfășoare activitatea fără să mai cheltuie energii pe căutarea unor soluții unde să facă sport. Toate aceste lucruri pot fi gestionate de Consiliul Local și Primăria Focșani printr-un management mai bun, nu neapărat prin realocarea de sume extrem de mari ci doar printr-un management mai bun și o deschidere mai mare către această zonă.

Reporter: De ce nu au fost realizate aceste lucruri până acum ?
Cristi Misăilă: Cred că, până în acest moment, prioritățile au fost legate de reabilitarea marii infrastructuri și de gestionare a marilor probleme pe care un oraș cum este Foșaniul le-a avut de-a lungul timpului. Să nu uităm că Focșaniul a avut probleme cu alimentarea cu apă, că până în 2000 se furniza apă cu program iar în momentul de față apa nu mai este o problemă în municipiu. Au fost rezolvate problemele legate de canalizare, epurarea apei. A fost construită cu fonduri europene o nouă centrală termică și a fost reabilitată o parte din infrastructura de transport și distribuție a energiei termice. Prin urmare, aceste mari probleme au fost rezolvate iar acum municipalitatea trebuie să își îndrepte mai mult atenția, să își regândească prioritățile, să arate că are viziune într-o zonă în care societatea civilă este extrem de activă și de preocupată, mă refer la sănătate și prevenția unor probleme de sănătate prin sport, prin mișcare.

(Advertorial Comandă PSD Vrancea. Realizat SC Media Uno SRL. CUI mandat.: 21160002)

26 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?