Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Handbal, Olimpiada gimnaziilor – LPS Focşani, pe locul 6 pe ţară!


Lotul LPS Focșani: Florin Nichițelea și Cătălin Sava – portari, Cosmin Duțulescu, Răzvan Åžeitan, Alexandru Postelnicu, Răzvan Gheorghiță, Gabriel Iorga, Andrei Pușcașu, Eduard Duțulescu, Andrei Tărăbuță, Florin Arbuni, Dorin Finică. Antrenor, prof. Lucian Tucan
    Formația LPS Focșani, câștigătoarea zonei de la Medgidia, a participat, în perioada 13-15 mai, la Roman, la turneul final al Olimpiadei Gimnaziilor, competiție organizată de Ministerul Învățământului, în colaborare cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
    Echipa pregătită de antrenorul emerit Lucian Tucan a fost repartizată într-o grupă din care au mai făcut parte Åžcoala Miron Neagu, din Sihișoara, Åžcoala nr. 2 Reșița și Åžcoala Tudor Vladimirescu din Drăgășani. În cealaltă grupă a turneului final s-au întrecut LPS Cluj, Åžcoala Mircea Sîntimbreanu din București, LPS Roman și CSS Blejoi.
    În grupă, LPS Focșani a pierdut meciul cu Sighișoara, 18-37, a terminat la egalitate, 21-21, cu Reșița – meci pe care l-a controlat aproape tot timpul, și a câștigat, 37-28, cu Drăgășani, ratând la golaveraj calificarea în turneul 1-4.
    În meciul pentru locurile 5-6, LPS Focșani a fost întrecută cu 40-20 de CSS Blejoi, clasându-se în final pe locul șase pe țară. 
    După turneu, profesorul Lucian Tucan mi-a declarat: „Toate echipele au venit cu sportivi doar de clasa a 8-a. Noi, cu o singură excepție, am avut doar sportivi din clasa a 7-a, ceea ce înseamnă că pentru la anul avem o echipă bine angrenată, cu care vom aborda cu alte așteptări competiția. Puteam să intrăm în primele 4 din țară,  dacă am fi gestionat mai bine finalul meciului cu Reșița”
    COSR a asigurat pentru toți sportivii participanți la turneul final, ca și pentru celilalți membri ai delegațiilor, echipament sportiv complet, de la adidași până la geantă! (În foto, un moment de la pregătirea echipei, în sala LPS Focșani).       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?