Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Și-a condus BMW-ul cu 175 km/h prin Dumbrăveni


Polițiștii Serviciului Rutier au acționat în perioada 1-8 mai pe toate drumurile din Vrancea pentru combaterea vitezei excesive. S-au aplicat 1.025 amenzi și s-au reținut 41 de permise de conducere pentru depășirea limitelor legale de viteză cu peste 50 km/h. De asemenea, s-au întocmit 17 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier și 9 pentru infracțiuni de altă natură. Cea mai mare viteză cu care s-a circulat prin localitate a fost de 175 km/h. Este vorba despre Peter A., de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, care la data de 6 mai a fost depistat în timp ce-și conducea BMW-ul cu o viteză de 175 km/h prin comuna Dumbrăveni.
    La nivelul întregii țări, într-o singură săptămână, polițiștii rutieri au constatat aproape 400 de infracțiuni, au aplicat peste 26.000 de sancțiuni contravenționale și au reținut peste 900 de permise de conducere. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În cadrul acțiunii, au fost folosite 435 de echipamente de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea promptă a acestora. Astfel, într-o singură săptămână, polițiștii au constatat 391 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au aplicat 26.657 de sancțiuni pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 916 situații au reținut permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.
    Poliția Română reamintește că viteza cauzează și agravează accidentele de circulație. Viteza reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului și scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al șoferului la zona centrală a drumului. Nu uitați! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare, iar consecințele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt și îi scade vigilența.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?