Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

GALERIE FOTO : Echipa „Vrâncenașul”, premiul II la Concursul Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”


Echipa „Vrâncenașul”, alcătuită din voluntari inimoși de la Liceul de Arte „Gheorghe Tăttărescu” Focșani, respectiv Florina Pohrib, Teodora Enea, Cosmin Andronic, George Cruceanu, Ciprian Vlad, Claudiu Baciu, coordonați de profesorii Ioana Constantinescu și Mariana Dascălu, și mai mulți elevi ai Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani, respectiv Andreea Apostu, Cristina Tudorie, Diana Mihai, Diana Åžalaru, Vasile Jîghir, Daniel Moșoiu, coordonați de profesorii Dorina Răduță și pedagog Lenuța Iancu, au obținut premiul II la Concursul Național de Dans „Împreună pentru viitor”. Aceștia au dansat o suită vrâncenească formată din patru momente: Hora de la Năruja, Focșăneanca, Bătuta și Sârba vrâncenească.
Conform datelor furnizate de organizatori, manifestarea a avut loc la Palatul Copiilor Constanța, unde peste 100 de elevi însoțiți de profesorii coordonatori au participat la etapa regională a Concursului Național de Dans „Împreună pentru viitor”, eveniment care face parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC). Concursul a avut două secțiuni: dans modern și dans tradițional și s-a aflat la a noua ediție. Acesta este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale 2016 al Ministerului Educației. 
În cadrul întrecerii, au participat echipele câștigătoare la etapa județeană din Brăila, Constanța, Galați și Vrancea. Au evoluat pe scenă 4 echipe la secțiunea „Dans modern” și patru echipe la secțiunea „Dans tradițional”. Fiecare echipă a fost formată, în mod egal, din voluntari proveniți din unitățile de învățământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC și elevi beneficiari, cu dizabilități. La secțiunea „Dans modern”, echipa formată din voluntari de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani și elevi beneficiari de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani a prezentat momentul artistic intitulat „Păpușile care prind viață”. 
Echipele au fost însoțite la Constanța de coordonatorul județean SNAC profesoara Petronela Bernovici, membru al juriului la Concursul Național de dans „Împreună pentru viitor” etapa regională, Regiunea 2 Sud – Est, dar și de profesorii coordonatori. „Membrii juriului au apreciat efortul și implicarea tinerilor lipsiți de auz care, împreună cu voluntarii din învățământul de masă, au excelat în coordonarea mișcărilor, dar și în virtuozitate. Această echipă a obținut un merituos premiu I și calificarea la faza națională ce urmează să se desfășoare în perioada 27-29 mai la Pitești. Atât pentru publicul spectator cât și pentru juriu a fost o adevărată provocare să identifice elevii auzitori, de colegii lor deficienți de auz. Felicitări pentru rezultate, ambiție și perseverență. Suntem mândri de echipa implicată și dedicată care a reprezentat cu mare cinste județul Vrancea”, a transmis profesoara Petronela Bernovici. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?