Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Ceremonie de comemorare a militarilor morți sâmbătă în Afganistan, la Brigada 8 LAROM


Militarii care au murit sâmbătă în Afganistan au fost comemorați de colegii lor din garnizoana Focșani. Astfel, ieri, la sediul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” a fost organizată o ceremonie militară și religioasă, colegii rugându-se pentru sufletul lor, pentru sănătatea familiilor lor, dar și pentru sănătatea militarului rănit în timpul aceluiași atac. „În garnizoana Focșani, la sediul Brigăzii 8 LAROM «Alexandru Ioan Cuza», în cadrul ceremoniei militare și religioase de comemorare a celor doi eroi, sublocotenentul post-mortem Iulian Dumitrescu și sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu, întregul personal al brigăzii s-a rugat pentru militarii căzuți la datorie în teatrul de operații Afganistan, pentru familiile acestora și pentru sănătatea militarului rănit, iar drapelul tricolor a fost coborât în bernă”, se arată într-o informare a Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”. 
 Cei doi militari decedați și cel care a fost rănit îi instruiau, într-o bază de pregătire din apropierea localității Kandahar, pe polițiștii afgani, când s-a deschis focul asupra lor de către persoane care purtau uniforma forțelor de securitate afgane. Militarii români au acționat conform procedurilor din teatrul de operații: au ripostat cu foc, ucigându-i pe agresori și au asigurat zona. În schimbul de focuri, care a durat 3-4 minute, trei militari români au fost răniți. După primirea primului ajutor, răniții au fost evacuați la cel mai apropiat spital. Din nefericite, doi dintre ei au decedat. Al treilea militar a fost trimis la un spital militar american din Germania și se află în stare stabilă.
 Trupurile neînsuflețite ale sublocotenenților post-mortem Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, ambii din Buzău, căzuți la datorie în timpul îndeplinirii unei  misiuni în Afganistan, au fost repatriate cu o aeronavă militară a Forțelor Aeriene Române care a aterizat aseară, în jurul orei 20.30, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?