Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Efectele surprinzătoare ale ghimbirului


Ghimbirul este un aliat al frumuseții, întărește sistemul imunitar și înlătură grețurile. Medicul Luminița Florea spune pentru Gândul ce alte roluri importante poate avea în viața noastră.

1. În răceală, ceaiul de ghimbir este un calmant ideal pentru inflamația gâtului, răgușeală și febră. Acționează asupra plămânilor, ajută  la eliminarea mucozităților, are efect decongestionant respirator.
2. De asemenea, sub formă de ceai, are efecte remarcabile în tratarea edemelor.
3. Indigestia poate fi tratată cu ghimbir proaspăt. Este calmant pentru durerile abdominale, ajută la ușurarea digestiei, elimină gazele, are efecte antiemetice (înlătură senzația de vomă).
4. Ghimbirul este folosit ca antidot în caz de rău de mare, dar și pentru pentru combaterea răului de altitudine, de mașină, de mișcare de rotație.
5. Efecte antialergice – tratează bronșita și astmul bronșic (folosit ca adjuvant al tratamentelor medicamentoase clasice, sub formă de tinctură de ghimbir).
6. Acționează la nivel neurologic, înlătură durerile de cap de natură nevralgică și spastică.
7. Este folosit pentru înlăturarea grețurilor și a stării de vomă la femeile însărcinate.
8. Fiind bogat în magneziu, fosfor și aminoacizi, ghimbirul este omniprezent în industria dermatocosmetică, în cremele revitalizante pentru față, în loțiunile pentru tratamentul alopeciilor, component al parfumurilor.
    Articolul integral pe http://bit.ly/1Nm1G2U

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?