Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Un șofer băut a încercat să MITUIASCĂ doi polițiști vrânceni cu… OALE. Până la urmă le-a dat… covoare!


Un șofer băut le-a făcut o propunere mai puțin obișnuită celor doi polițiști care l-au oprit în trafic, pentru ca aceștia să nu-i întocmească dosar penal. Cel mai probabil pentru că nu avea bani de dat, șoferul le-a promis oamenilor legii niște oale, ajungând în cele din urmă să le dea covoare, după cum ne-au spus sursele noastre. Omul nu a știut că polițiștii anunțaseră deja Serviciul Județean Anticorupție Vrancea. Cei doi polițiști, mai exact șeful de post de la Pufești, Georgică Zaharia, și ajutorul său, Răzvan Guzu, care l-a oprit în trafic pe șoferul băut, sunt la al 5-lea, respectiv al 4-lea denunț în ultimii ani. 
    Șoferul a fost oprit în trafic pe data de 19 aprilie, iar flagrantul s-a făcut în seara zilei de 21 aprilie. „La data de 21 aprilie a.c., ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au prins în flagrant o persoană după ce a remis unele foloase necuvenite unui agent de poliție din cadrul Postului de poliție Pufești, jud. Vrancea, pentru ca acesta să nu dispună măsurile legale, respectiv pentru a nu-i întocmi dosar penal după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În fapt, la data de 19 aprilie a.c., în timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza satului Domnești-Târg, agentul de poliție G.R.S. a oprit pentru control un autoturism condus de R.C. care, în urma testării cu etilotestul Drager, s-a constatat că avea o concentrație de 0,83 mg/ litru alcool pur în aerul expirat. Pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa, R.C. i-a promis agentului de poliție, dar și șefului acestuia, foloase materiale pe care polițiștii le-au refuzat, denunțând fapta organelor de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Vrancea. Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, R.C. fiind prins în flagrant în timp ce-i oferea polițistului o serie de bunuri, în scopul de a-l determina să abandoneze cercetările și să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.
    În informare se mai arată că a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. „Precizăm faptul că este pentru a 4-a oară în ultimii 3 ani când agentul de poliție G.R.S. refuză să fie mituit și denunță fapta, în timp șeful postului de poliție din care face parte (care și în cazul de față s-a încercat să fie mituit) este la al 5-lea denunț în ultimii 4 ani”, se mai arată în informarea DGA.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?