Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO : Elevii Școlii Rîmniceni au vândut bijuterii „reanimate”


Bijuteriile realizate de elevii Școlii Rîmniceni, sub coordonarea profesoarelor lor Ana Toader, Luminița Desrobitu și Gabriela Ungureanu, au fost expuse spre  vânzare, ieri, în fața Sălii Balada a Ansamblului Folcloric „Èšara Vrancei”. Acestea au fost făcute în cadrul proiectului educațional „Muncim și dăruim”, iar cu suma strânsă vor fi cumpărate bunătăți pentru cei 60 de bunici și bunicuțe ocrotiți în Centrul de Îngrijire și Asistență Măicănești.
    Emoțiile celor câteva copile așezate în spatele tarabei plină de lănțișoare, medalioane, mărgele, brățări și cercei au fost vizibile, iar fiecare persoană care s-a oprit să le admire bijuteriile și să le ajute să-și ducă la bun sfârșit proiectul, cumpărând, le-a umplut inimile de bucurie. Fiecare cumpărător a pus în urna special amenajată atât cât a putut – de la zece lei la câteva sute de lei, în schimbul bijuteriei cu care a plecat acasă și care îi va aduce aminte că a pus umărul la reușita momentului de bucurie al vârstnicilor din Cămin. „Le mulțumim tuturor celor care au venit și au cumpărat din aceste bijuterii, care au fost realizate cu multă muncă, dar și cu multă dragoste de eleve. Mulțumim, de asemenea, doamnei Maria Murgoci pentru sprijin și colaborare!”, a spus profesoara Ana Toader, inițiatorul acestui inedit proiect.
    Reamintim că această inițiativă s-a născut practic din pasiunea copiilor și a profesoarei lor pentru bijuterii, dar și dintr-o întâmplare care a dat proiectului unicitate. „Văzând că fetițele de la clase sunt pasionate de confecționatul a tot felul de brățări, și eu însămi având o pasiune pentru acest lucru, am propus să facem mai  multe bijuterii pe care să le vindem și din banii adunați să cumpărăm daruri pentru persoanele vârstnice din Centrul de la Măicănești, cu ocazia Sărbătorilor de Paște. Mai mult, a fost și o întâmplare care ne-a ajutat. O colegă mi-a spus că soțul său a găsit undeva, la un centru de colectare fier vechi, foarte multe bijuterii pe care ni le-a pus la dispoziție pentru proiectul nostru. Bijuteriile erau stricate, rupte, dar le-am îndreptat, le-am reparat, le-am combinat și am reușit să le «reanimăm» așa încât să iasă lucruri foarte frumoase”, a spus, zilele trecute, Ana Toader, profesor la Școala Gimnazială Măicănești – Structura Rîmniceni.
    Și într-adevăr, bijuteriile care au fost oferite ieri, spre vânzare, au fost foarte, foarte frumoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?