Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Incendiu violent la locuința unei bătrâne de 83 de ani


La 83 de ani, o bătrână din satul Podul Șchiopului, comuna Nistorești, a rămas fără locuință, care i-a fost distrusă de un incendiu. Din cauza unui coș de fum,  acoperișul casei s-a aprins, iar focul s-a extins foarte repede. Când și-a văzut casa în flăcări, femeii i s-a făcut rău, așa că a primit îngrijiri de la paramedicii de pe echipajul SMURD, care au ajuns la fața locului. Pentru că starea i s-a ameliorat, bătrâna a refuzat să meargă la spital. 
 „Miercuri, 6 aprilie a.c., în jurul orei 13.10, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță, anunța producerea unui incendiu în satul Podul Åžchiopului, comuna Nistorești, izbucnit la proprietatea numitei G.D. Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-au deplasat la fața locului trei echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vidra, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru acordarea asistenței medicale în caz de nevoie. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitării, s-a constatat că flăcările se manifestau cu violență la nivelul casei. În urma incendiului, a ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de cca. 140 mp și s-au deteriorat pereții locuinței în proporție de 80%, precum și obiecte de mobilier. Proprietara, în vârstă de 83 de ani, a suferit un atac de panică, fiind preluată de echipajul SMURD. Deoarece, după acordarea îngrijirilor medicale la fața locului, starea de sănătate s-a îmbunătățit, pacienta a refuzat transportul la spital. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui coș de fum deteriorat”, a transmis căpitan Cristina Duță de la ISU Vrancea. 
 De asemenea, în cursul aceleiași zile, pompierii militari din cadrul Stației Panciu au fost solicitați pentru alte două intervenții, la stingerea unor incendii care se manifestau la vegetație uscată. Astfel, pe teritoriul orașului Panciu, în cartierul Satul Nou, a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ un ha. Totodată, s-a intervenit în zona gropii de gunoi de pe teritoriul localității Haret, unde au ars aproximativ 30 tone de gunoi menajer. Din fericire, incendiile au fost lichidate în limitele găsite, fără a se înregistra pagube materiale.
 Tot miercuri, paramedicii din cadrul ISU au fost solicitați să intervină pentru soluționarea a 19 situații medicale de urgență. Intervențiile au avut loc în municipiile Focșani și Adjud, în orașul Panciu, dar și în comunele Fitionești, Nistorești, Poiana Cristei, Pufești, Tănăsoaia și Å¢ifești. S-a acționat pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Focșani, Adjud, Panciu și Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?